Politika 15.03.2016.

Maksimović: Funkcije mogu da vratim samo narodu, a nikako SDS-u

ČITANJE: 3 minute
maksimovic
Kandidat za gradonačelnika Bijeljine Zlatko Maksimović poručio je danas da svoje funkcije može da vrati jedino narodu koji ga je izabrao, a koji je napustio.

Iz Pokreta “Uspješna Srpska”, čiji je Maksimović kandidat, podsjećaju da je on na izborima 2010. godine osvojio 12.334 glasa, 2014. godine 14.891 glas, a za izbor poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske bilo je potrebno između 3.000 i 4.000 glasova.

-Ovi rezultati jasno pokazuju ko kome šta duguje-navodi se u saopštenju kao odgovor kandidatu SDS-a za gradonačelnika Bijeljine Mići Mićiću, koji je tražio da Maksimović vrati funkcije koje je dobio od SDS-a.

-Da li to Mićić javno priznaje građanima da funcije dijeli po vlastitom nahođenju, kao da su njegovo vlasništvo ili na osnovu stručnosti i profesionalnih referenci?- pitaju iz Pokreta “Uspješna Srpska”.

Kako se navodi, saopštenje je reagovanje na niz optužbi koje su iznesene nakon kandidature Maksimovića za gradonačelnika Bijeljine koju je podržao blok političkih stranaka u gradu, među kojima je i SNSD.

-Maksimović je kandidat Pokreta `Uspješna Srpska`, a od SNSD-a ima samo političku podršku i njegov izlazak iz SDS-a nema veze ni sa kakvom političkom kupovinom, kao što to pojedini funkcioneri tvrde, nego je rezultat nezadovoljstva trenutnim stanjem u bijeljinskom SDS-u- poručuju iz ovog pokreta.

Na optužbe lidera SDS Mladena Bosića da je SNSD “kupio” Maksimovića, iz “Uspješne Srpske” odgovaraju da je “upravo Bosić svojim tromim, neefikasnim i nedovoljno oštrim djelovanjem dao najveći doprinos jačini SNSD-a”.

Kako se navodi, Bosić je svojom unutarstranačkom politikom doveo SDS u tešku poziciju jer ne dozvoljava protok nove energije i ideja. “Zbog toga je Bosić siguran kao pojedinac i funkcioner, ali je SDS – nikad slabiji”, ističe se u saopštenju.

Iz Maksimovićevog pokreta poručuju da predsjednik SDS-a može i dalje svoje nastupe da svodi na neenergičnu i anemičnu priču, dok će Maksimović svoje aktivnosti zasnivati na konkretnom radu.

-Pobjedom Maksimovića u Bijeljini pobijediće jedino zdrava politika, nova energija, veliki broj mladih ljudi, ali prije svega građani koju tu politiku prihvate i prepoznaju kao uspješnu- smatraju u Pokretu “Uspješna Srpska”.

U saopštenju se najavljuje da će njihov odnos sa SDS-om ubuduće biti zasnovan na korektnom dijalogu i snažnim argumentima. “Naročito veliki problem predstavlja vrhuška bijeljinskog SDS-a koja je od stranke stvorila interesnu grupu i odvojila se od građana i njihovih stvarnih problema, a Mićić se bavi samo svojim interesima, umjesto interesima građana, te oko sebe želi isključivo poslušnike, što Maksimović nije spreman da bude”, navodi se u saopštenju.

Iz Pokreta “Uspješna Srpska” Mićiću, povodom njegove tvrdnje da je Maksimovićeva politika samoubilačka, poručuju da brine za svoju politiku, koja je, kako ocjenjuju, “bezidejna, svedena na interese pojedinca i nije u službi interesa svih građana Semberije”.

-Žao nam je ako ne primjećujete da vaša politika do sada nije bila od koristi građanima Bijeljine, a imali ste toliko prilika da svojim djelima pokažete da vam je zaista stalo do njih. Mićićeva djela koja svjedoče o njegovom `radu` u prethodnom periodu, stežu omču oko njegovog tima, a što je najgore, stežu omču i oko građana Semberije- smatraju u Pokretu “Uspješna Srpska”.

U saopštenju se navodi da je javnost obmanuta i pričom da se Maksimović u pisanoj formi, nekoliko dana prije kandidature, izjasnio da je ugledan član SDS-a, a zatim ovoj stranci okrenuo leđa.

-U odgovoru SDS-u Maksimović je samo ukazao na svoj nesebičan doprinos radu i ugledu SDS-a, te da to nije vrednovano od mnogih. Ni u jednom trenutku Maksimović nije pominjao da će i dalje biti član SDS-a, nego je samo ukazao na nemjerljiv doprinos koji je dao ugledu te stranke- piše u saopštenju Pokreta “Uspješna Srpska”.

 (Agencije)