Politika 04.02.2016.

Maksimović protiv Mićićeve kandidature

ČITANJE: 1 minuta
maksimovic
Visoki funkcioner SDS iz Bijeljine Zlatko Maksimović i dalje osporava kao preuranjenu ponovnu kandidaturu potpredsjednika partije Miće Mićića za gradonačelnika Bijeljine i najavljuje da će o tome uskoro razgovarati sa predsjednikom SDS Mladenom Bosićem.

-Kandidatura Mićića bila je preuranjena, prva u Republici Srpskoj i prva u BiH, što govori o nervozi i nesigurnosti- ocijenio je Maksimović na konferenciji za novinare Udruženja građana “Uspješna Srpska”, čiji je član.

On smatra da nije pošteno prema sugrađanima da se nešto radi kad mu vrijeme nije i da Mićić svoju energiju treba daleko više da usmjeri na probleme građana.

-Uskoro ću razgovarati sa vrhom moje stranke i nakon toga ću odgovoriti konkretno na pitanje o kandidaturi- najavio je Maksimović.

On kaže da je sa Mićićem o tome razgovarao ranije i da se nisu saglasili, te da je Mićić poslije toga objavio svoju kandidaturu.

-Ne vidim prostor za dogovor sa Mićićem o tom pitanju- kaže Maksimović, koji je narodni poslanik SDS i član Glavnog odbora SDS, ali ne i član Gradskog odbora ili Predsjedništva SDS u Bijeljini.

Prema njegovim riječima, zbog toga djeluje kroz udruženje “Uspješna Srpska” na rješavanju problema u Bijeljini.

-Za bolji život sugrađana i bolji život u Republici Srpskoj potrebno je mnogo više domaćinskog odnosa i rada u gradu i u državi- poručio je Maksimović.

Na konferenciji za medije o programu i ciljevima djelovanja ovog novoosnovanog udruženja govorio je predsjednik “Uspješne Srpske” Srđan Mijatović koji je kao ključne probleme označio nezaposlenost i nezadovoljstvo poljoprivrednika.

(Agencije)