Sport 16.05.2019.

MALE OLIMPIJSKE IGRE RS: Plivačko takmičenje banjalučkih osnovaca u nedjelju

ČITANJE: 1 minuta

Takmičenje banjalučkih osnovnih škola u plivanju, u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske, biće održano u nedjelju 19. maja, na Gradskom olimpijskom bazenu, sa početkom u 16.00 časova.

Iz gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport najavljuju da će na plivačkom takmičenju učestvovati više od stotinu banjalučkih osnovaca, podijeljenih u četiri kategorije. Takmičenje zajednički organizuju Grad Banja Luka, Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport RS i Plivački klub „Olimp“.

– Takmičenje učenika osnovnih škola grada Banje Luke u plivanju, po prvi put se organizuje u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske, koje na jedinstven način uključuju veliki broj učenika u školske sportske aktivnosti. Jedan od osnovnih ciljeva organizacije takmičenja osnovnih škola u plivanju, kao pilot projekta, jeste podizanje svijesti kod djece i omladine o značaju plivanja, ali isto tako i razvoj i afirmacija plivanja kao bazičnog sporta – kažu u nadležnom odjeljenju.

Inače, ovo je drugi pilot projekat u 2019. godini u okviru Malih olimpijskih igara RS na kojem zajedno rade Grad Banja Luka i Ministarstvo porodice, omladne i sporta. U aprilu ove godine organizovano je prvo takmičenje osnovnih škola grada Banje Luke u stonom tenisu, dok je prošle godine, eksperimentalno održano i takmičenje osnovnih škola u šahu, te je na osnovu velikog interesovanja učenika za ovu drevnu igru, šah uveden kao sedmi sport u program Malih olimpijskih igara Republike Srpske.