Vijesti 31.08.2018.

MALEŠEVIĆ: Sanacija “Paviljona 2” biće završena do kraja septembra

ČITANJE: 2 minute

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izjavio je danas da će radovi na sanaciji “Paviljona 2” banjalučkog Studentskog centra “Nikola Tesla” biti završeni do kraja septembra, a da će kasniti radovi na sanaciji Paviljona jedan za 25 do 30 dana, pošto su za toliko kasnili počeci radova na sanaciji tog objekta.

On je rekao da su radovi na sanaciji Paviljona dva krenuli na vrijeme i da će, prema uvjeravanju izvođača, ti i radovi na studentskoj menzi biti završeni do kraja septembra.

– Međutim, radovi na Paviljonu jedan, zbog kašnjenja početka radova, trajaće duže onoliko koliko su kasnije počeli da se izvode i to ne greškom ili sporim izvođenjem radova, već zato što su studenti tražili da se kasnije isele iz tog objekta – rekao je Malešević novinarima nakon obilaska radova na tim paviljonima.

On je podsjetio da su studenti tražili da kasnije napuste objekat tog paviljona i da im je to odobreno i da zato izvođači radova nisu mogli na vrijeme da počnu sa poslovima sanacije.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin naveo je da se jasno vidi značajan napredak u izvođenju radova na objektima tih paviljona i da se očekuje da Paviljon dva i studentska menza budu završeni do početka akademske godine.

– Kad se uzme u obzir kašnjenje radova na Paviljonu jedan, očekujemo da će sredinom ili krajem novembra biti useljiva oba paviljona. Mi ćemo kao univerzitet i resorno Ministarstvo uraditi sve da pomognemo izvođaču i da radovi što prije budu završeni, ali ne na uštrb kvaliteta – naglasio je Gajanin.

Prema njegovim riječima, kvalitet radova je vidljiv i studenti će imati pristojan smještaj.

Direktor Studentskog centra Zoran Babić rekao je da početkom sljedeće sedmice kreće javni poziv za opremanje paviljona i da će završetak radova i smještaj studenata biti u predviđenim rokovima.

Objekti paviljona Studentskog centra, najprije krovovi, bili su oštećeni ili uništeni tokom olujnog vjetra u novembru prošle godine, a dodatnu devastaciju objekata izazvala je obilna kiša koja je uslijedila nakon vjetra.

(Srpskainfo)