Malešević: Za obnovu godine 220 KM

dane-malesevic-press-1

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da ima obećanje od rektora i predsjednika Upravnog odbora Univerziteta u Banjaluci da će cijena školarine za studente koji obnavljaju godinu biti 220 KM.

“Danas, na potpisivanju ugovora o korišćenju sredstava za projekte studentskih organizacija, studenti su me upoznali o mogućnosti da Univerzitet u Banjaluci podigne cijenu školarine za studente koji obnavljaju godinu na 440 KM. Ja sam studentima obećao da ću razgovarati sa rektorom i predsjednikom Upravnog odbora Univerziteta, i to sam i učinio i imam njihovo obećanje da će ta cijena biti 220 KM”, naveo je Malešević.

On je istakao da nema razloga da ne vjeruje da će biti tako jer je riječ o odgovornim ljudima.

“To će vjerovatno biti doneseno za nekoliko dana, čim bude zakazana sjednica Upravnog odbora Univerziteta. Studenti koji obnavljaju godinu, ipak, mogu biti zadovoljni”, naglasio je Malešević.

Govoreći o ostalim problemima studenata, Malešević je naveo da su oni uglavnom usaglašeni i to je Senat danas na svojoj sjednici prihvatio.

“Ostaje nam da sutra na sjednici Vlade bude utvrđena visina upisnine za proširene liste. Ja se nadam da će studenti nakon sutrašnje sjednice Vlade biti zadovoljni”, rekao je Malešević.

(Agencije)

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.