Vijesti 30.09.2015.

Malešević: Za obnovu godine 220 KM

ČITANJE: 1 minuta
dane-malesevic-press-1
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da ima obećanje od rektora i predsjednika Upravnog odbora Univerziteta u Banjaluci da će cijena školarine za studente koji obnavljaju godinu biti 220 KM.

“Danas, na potpisivanju ugovora o korišćenju sredstava za projekte studentskih organizacija, studenti su me upoznali o mogućnosti da Univerzitet u Banjaluci podigne cijenu školarine za studente koji obnavljaju godinu na 440 KM. Ja sam studentima obećao da ću razgovarati sa rektorom i predsjednikom Upravnog odbora Univerziteta, i to sam i učinio i imam njihovo obećanje da će ta cijena biti 220 KM”, naveo je Malešević.

On je istakao da nema razloga da ne vjeruje da će biti tako jer je riječ o odgovornim ljudima.

“To će vjerovatno biti doneseno za nekoliko dana, čim bude zakazana sjednica Upravnog odbora Univerziteta. Studenti koji obnavljaju godinu, ipak, mogu biti zadovoljni”, naglasio je Malešević.

Govoreći o ostalim problemima studenata, Malešević je naveo da su oni uglavnom usaglašeni i to je Senat danas na svojoj sjednici prihvatio.

“Ostaje nam da sutra na sjednici Vlade bude utvrđena visina upisnine za proširene liste. Ja se nadam da će studenti nakon sutrašnje sjednice Vlade biti zadovoljni”, rekao je Malešević.

(Agencije)