Vijesti 17.05.2024.

Mali maturanti iz Gnjilana u posjeti Skupštini grada Banjaluka

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković organizovao je danas prijem za 50 malih maturanata sa Kosova i Metohije, koji su prvi put u posjeti Banjaluci sa članovima humanitarne organizacije “Srpska solidarnost” iz Beograda.

“Veliko je zadovoljstvo, sreća i radost što su izabrali Banjaluku, a nadam se iskreno da ćemo biti dobri domaćini i da ćemo pokazati da Republika Srpska voli Kosovo, Srbiju i da smo tu koliko naša pleća mogu da iznesu”, rekao je Ninković novinarima.

On je istakao da je radostan što ima priliku da ugosti 50 djece sa Kosova i Metohije, od kojih mnogi prvi put izlaze sa tog područja i u okviru maturske posjete izabarali su da to bude Banjaluka.

Ninković je naveo da će djeca u Banjaluci provesti četiri dana i da će imati priliku da vide sve ljepote grada, a posjetu su počela obilaskom Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.

“Došli su u Skupštini grada da vide kakav je parlamentarni život našeg grada. Kasnije idu u posjetu Muzeju Republike Srpske, Narodnoj biblioteci, Sportskoj dvorani `Borik`, Studentskom centru”, dodao je Ninković.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji i pomogli da djeca vide i bolje upoznaju Banjaluku i da se na taj način zajednički grade još jače veze sa Kosovom i Metohijom.

Predstavnik organizacija “Srpska solidarnost” Duško Rožić zahvalio je Ninkoviću, direktoru UKC Vladi Đajiću, Centru “Zaštiti me” i drugima koji su učestvovali u organizaciji ove posjete.

“Slogan naše organizacije kaže `Naše malo je nekom mnogo` i znam da našim mladima ovo znači zaista mnogo”, rekao je Rožić.

On je naveo da je “Srpska solidarnost” prvi put organizovala maturski ekskurziju u Banjaluku, a da su sa ovim projektom krenuli prošle godine, kada su obišli Novi Sad, Beograd i Nikšić.

Učenik Vuk Milenković zahvalio je svima koji su omogućili da dođu u Banjaluku.

“Prvi utisci su, malo je reći, fenomenalni. Ovo je naš prvi dolazak i mnogo smo srećni”, rekao je Milenković.

Učenica Antonija Vasić rekla je da im je u Banjaluci mnogo lijepo i da joj je drago što se svi zajedno lijepo druže, te da se svi raduju zbog predviđenih posjeta.

Nastavnik infirmatike i razredni starješina osmog razreda Dejan Ponović pojasnio je da djeca dolaze iz Kosovskog pomoravlja, te zahvalio svim ljudima koji su učestvovali i organizovali matursko putovanje za djecu koja su prvi put u Banjaluci.

On je istakao da su uslovi rada u školamana području Gnjilana izazovni i da nije lako realizovati mnogo toga, te da ova posjeta i gostoprimstvo mnogo znače.