Vijesti 12.12.2020.

Mališani iz banjalučkih vrtića prikupili slatkiše i igračake za vršnjake iz socijalno ugroženih porodica

ČITANJE: 1 minuta

Mališani iz gradskih vrtića još jednom su pokazali veliku humanost i darežljivost, jer su posljednjih desetak dana vrijedno radili na prikupljanju slatkiša i igračaka, koji će biti darovani djeci iz socijalno ugroženih porodica.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, rekla je za “Nezavisne” da je ovaj centar odgovorio na poziv UG “Mozaik prijateljstva” da se priključe akciji darovanja osnovnih životnih namirnica, slatkiša i igračaka za djecu iz socijalno ugroženih porodica, koja su korisnici “Mozaika prijateljstva”.

Dodaje da su mališani zajedno sa vaspitačima radili i na izradi čestitki i crteža, te da su divno odreagovali na ovu akciju i odmah počeli da donose slatkiše i igračke.

Istakla je da su ovakve aktivnosti veoma bitne za razvoj empatije kod djece, te da se najmlađi na ovaj način već od ranog djetinjstva uključuju u društveno odgovorne djelatnosti.

Navela je da će na ovaj način i mališani iz socijalno ugroženih porodica vidjeti da njihovi drugari iz vrtića misle na njih i da su spremni da im poklone slatkiše i igračke.

Iako je akcija službeno završena u petak, Kurtinovićeva ističe da mališani i njihovi roditelji koji nisu do sada stigli da donesu namirnice to mogu uraditi i u narednih nekoliko dana.

(N.S/ Banjaluka.net)