Vijesti 05.06.2016.

Mališani iz Banjaluke, Čelinca i Prnjavora obilježili Dan životne sredine

ČITANJE: 2 minute

Događaj je upriličen prije dva dana, a ovogodišnja šumarijada, održana u Goznoj, bila je treća po redu.

– Nastavljena je tradicija da se širimo geografski, tako da su nam ove godine učestvovali vrtići sa područja Banjaluke, Prnjavora i Čelinca. Iako je bilo 16 prijava, bili smo ograničeni prostorom na 10, tako da je šest vrtića nažalost moralo biti odbijeno, ali od sljedeće godine planiramo da se još više širimo kako geografski tako i sa brojem vrtića – poručili su iz Centra za šume (CEFOR), koji su organizatori događaja.

Direktoru ŠG Banjaluka, Veliboru Staniću pripala je čast da otvori ovogodišnju Dječiju šumarijadu, nakon čega su vrtići krenuli da se takmiče u više disciplina.

– Suza je bilo, ali u dosta manjoj količini nego prošle godine. Nakon završenih sportskih disciplina predavanja djeci su održali lovci i izviđači na kojima su ih upoznali sa dosta zanimljivih stvari koje su djeci bile zanimljive. Poslije pomenutih aktivnosti došlo je do proglašenja pobjednika i uručivanja pehara i nagrada vrtićima – rekao je za banjaluka.net Kosta Lovre iz CEFOR-a.

Pomenute pehare i nagrade su uručili direktor ŠG Banjaluka i načelnik Opštine Čelinac, dok je pehare za generalni plasman uručila potparolka Javnog preduzeća Šume Republike Spske.

– Samim tim što je treća po redu, ova manifestacija je već postala tradicionalna i prepoznatljiva i vjerujemo da će u budućnosti dostići veće razmjere, i da će sa njom biti obuhvaćena djeca predškolskoh uzrasta sa područja čitave Republike Srpske. Centar za šume (CEFOR) želi da se ovim putem zahvali svim privrednim subjektima koji su podržali ovu manifestaciju, a posebno Javnom preduzeću Šume Republike Srpske – zaključili su iz ovog centra.

(banjaluka.net)