Vijesti 10.11.2018.

Mališani iz Zapadne Slavonije uživaju u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, upriličio je danas prijem za grupu učenika osnovnih škola sa područja opština Pakrac i Lipik, u okviru projekta Vijeća srpske nacionalne manjine pod nazivom „Jačanje obrazovanja na srpskom jeziku i pismu među djecom Pakraca i Lipika“.

Poželivši dobrodošlicu gostima, Amidžić je izrazio zadovoljstvo što je Banjaluka dio ovog projekta koji jača obrazovanje, kulturu i istoriju sprskog naroda.

 

– Srećni smo što smo mogli da ugostimo naše goste i prijatelje iz opština u Zapadnoj Slavoniji u kojima ima veliki broj povratnika i da tako jačamo saradnju. Neophodno je raditi na očuvanju srpskog jezika i pisma, te jačanju nacionalnog identiteta srpskog naroda – kazao je Amidžić, dodajući da je ovo samo jedan korak u intenziviranju saradnje između Banjaluke i zapadnoslavonskih opština.

Zamjenik gradonačelnika Pakraca Nikola Ivanović ocijenio je da je za srpsku djecu izuzetno značajno što će posjetiti kluturne znamenitosti Banjaluke.

– Drago mi je što ćemo proširiti našu saradnju i što će predstavnici institucija iz ovog grada posjetiti Zapadnu Slavoniju i srpske povratnike. Podrška nam izuzetno znači da bi ostali ono što jesmo – rekao je Ivanović.

Projekat „Jačanje obrazovanja na srpskom jeziku i pismu među djecom Pakraca i Lipika“ realizuje Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Pakraca, a finansira ga Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Republike Srbije.

(Srpskainfo)