Vijesti 28.03.2018.

MALIŠANI U POSJETI ZUBARU: Besplatan pregled zubića i nagrada za hrabrost

ČITANJE: 1 minuta

Djeca iz banjalučkog vrtića “Tijana” danas su posjetila stomatološku ambulantu “City Dent” i dobila besplatne preglede zubića. Nihova hrabrost nagrađena je diplomama i poklon paketićima.

Radoznali mališani su se upoznali sa zubarskom stolicom, osnovnim stomatološkim instrumentima i naučili kako ispravno prati zube.

Drugari iz vrtića kažu da su se lijepo zabavili, da nemaju strah od zubara, a na kraju su, u znak zahvalnosti, zubarima i stomatološkoj sestri otpjevali nekoliko pjesmica.

Djevojčica Nađa kaže da svi drugari sada imaju diplomu na kojoj je Zubić Vila.

Kako je zubar savjetovao, prvu brigu o zubima treba da počnu roditelji već po nicanju prvih zuba, tada treba početi s pranjem zuba, naravno ne četkicom nego komadom gaze ili vate, a prvi stomatološki pregled treba da se obavi kada niknu mliječni zubi, s oko tri godine.

“Prvi pregled treba da bude psihološkog karaktera, kao ovo danas, da bude prijatan razgovor, upoznavanje s instrumentima, uvođenje u prostor, tako mališane navikavate šta da očekuju sljedeći put. Do šeste godine djeca treba da su već obavila nekoliko stomatoloških pregleda”, rekao je doktor stomatologije Bojan Glamočanin, specijalista ortopedije vilica.

(Nezavisne)