MALIŠANI U ZELENOM VIRU DOBILI PROSTOR ZA IGRU Roditeljska sloga izgradila igralište

Dječje igralište u naselju Zeleni vir svečano je otvoreno u četvrtak naveče, a najmlađi stanovnici konačno su dobili svoj prostor za igru.

Izgradnja igrališta počela je prije dva mjeseca, a mališani ovog naselja sada imaju mjesto na kojem bezbrižno mogu provoditi svoje slobodno vrijeme.

Na igralište su postavljeni tobogan, dvije ljuljaške i dvije klackalice, klupe te korpe za smeće.

“Igralište su napravili roditelji uz pomoć donatora: Tvornice obuće ‘Bema’, ‘Atos osiguranja’, ‘Autokomerca’, kao i Ljube Ninkovića, odbornika u Skupštini grada”, rekao je Milan Ćurlić, organizator akcije.

Dodao je da su donatori dali materijal, a roditelji i mještani zajedno uradili igralište.

“Ovo igralište je uništeno prije 27 godina i, evo, nakon toliko godina djeca će se imati gdje igrati”, kazao je Ćurlić.

Dodao je da članovi Savjeta ove mjesne zajednice nisu učestvovali u toj akciji, a Branko Milinković, član Savjeta MZ Zeleni vir, kaže da nisu učestvovali u toj akciji jer je organizovana bez njihovog znanja.

Majka dvoje djece iz Zelenog vira kazala je da joj je drago što će njena, ali i sva druga djeca u tom naselju imati igralište na kojem će se moći bezbrižno igrati.

“Bilo je neophodno da i naša djeca dobiju igralište na kojem će provoditi svoje vrijeme, kao i djeca u ostalim gradskim naseljima”, rekla je ona.

Ćurlić je dodao da ovog vikenda u Zelenom viru počinje manifestacija “Kulturno sportsko ljeto”.

“Na manifestaciji će biti bogat kulturno-zabavni program, a najatraktivnije discipline su mali fudbal i navlačenje konopca, sve na terenima u našem naselju. Specijalni gost u nedjelju naveče kada se završava ova manifestacija biće Danica Crnogorčević, koja će nastupati s pjesmom ‘Sini jarko sunce sa Kosova'”, rekao je Ćurlić.

(Nezavisne)

SINIŠA KARAN PREDSJEDAVAJUĆI SAVJETA Srpska dobila Savjet za ustavni poredak

Republika Srpska je dobila novog predsjednika, ali i Savjet za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske. Pet članova ima zadatak da prati i razmatra stanje u oblasti ostvarivanja i zaštite ustavne pozicije i nadležnosti RS i njenih institucija. Predsjedavajući Savjeta je Siniša Karan, a članovi Sredoje Nović, Predrag Ćeranić, Srđan Rajčević i Draga Mastilović. To je

DAVOR DRAGIČEVIĆ: “Sve ima granice strpljenja, pa i moje srce!”

Pjesma „Klinac u getu“ i večeras je odjekivala centrom Banjaluke, gdje je održan 240. skup „Pravda za Davida“. Okupljeni su na još jednom mirnom protestnom okupljanju zapalili svijeće za ubijenog mladića i poručili da ostaju uz Davora Dragičevića, te da će u borbi za istinu i pravdu biti istrajani. – Sutra je 21. novembar, ko

Obnova semafora kod Banskog dvora

Na raskrsnici kod Banskog dvora, sutra će biti isključen semafor od deset do 12 časova radi montaže novog semaforskog kontrolera. – Inače, proteklog vikenda na ovoj raskrsnici izvršena je zamjena kompletne semaforske opreme novom, tako da je za sutra preostalo još da se montira ovaj uređaj – rekli su u Gradskoj upravi. (Srpskainfo)