MALIŠANI U ZELENOM VIRU DOBILI PROSTOR ZA IGRU Roditeljska sloga izgradila igralište

Dječje igralište u naselju Zeleni vir svečano je otvoreno u četvrtak naveče, a najmlađi stanovnici konačno su dobili svoj prostor za igru.

Izgradnja igrališta počela je prije dva mjeseca, a mališani ovog naselja sada imaju mjesto na kojem bezbrižno mogu provoditi svoje slobodno vrijeme.

Na igralište su postavljeni tobogan, dvije ljuljaške i dvije klackalice, klupe te korpe za smeće.

“Igralište su napravili roditelji uz pomoć donatora: Tvornice obuće ‘Bema’, ‘Atos osiguranja’, ‘Autokomerca’, kao i Ljube Ninkovića, odbornika u Skupštini grada”, rekao je Milan Ćurlić, organizator akcije.

Dodao je da su donatori dali materijal, a roditelji i mještani zajedno uradili igralište.

“Ovo igralište je uništeno prije 27 godina i, evo, nakon toliko godina djeca će se imati gdje igrati”, kazao je Ćurlić.

Dodao je da članovi Savjeta ove mjesne zajednice nisu učestvovali u toj akciji, a Branko Milinković, član Savjeta MZ Zeleni vir, kaže da nisu učestvovali u toj akciji jer je organizovana bez njihovog znanja.

Majka dvoje djece iz Zelenog vira kazala je da joj je drago što će njena, ali i sva druga djeca u tom naselju imati igralište na kojem će se moći bezbrižno igrati.

“Bilo je neophodno da i naša djeca dobiju igralište na kojem će provoditi svoje vrijeme, kao i djeca u ostalim gradskim naseljima”, rekla je ona.

Ćurlić je dodao da ovog vikenda u Zelenom viru počinje manifestacija “Kulturno sportsko ljeto”.

“Na manifestaciji će biti bogat kulturno-zabavni program, a najatraktivnije discipline su mali fudbal i navlačenje konopca, sve na terenima u našem naselju. Specijalni gost u nedjelju naveče kada se završava ova manifestacija biće Danica Crnogorčević, koja će nastupati s pjesmom ‘Sini jarko sunce sa Kosova'”, rekao je Ćurlić.

(Nezavisne)

UKC Ranjeni muškarac u pucnjavi u Kuljanima i dalje na aparatima

Četrdesetdevetogodišnjak čiji su inicijali S.M., koji je ranjen iz vatrenog oružja u banjalučkom naselju Kuljani, i dalje je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

TEGELTIJA: Kazne do 12 000 KM za poslodavce koji ne povećaju plate

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da će poslodavci koji ne budu povećali plate radnicima na osnovu povećanja neoporezivog dijela dohotka na 500 KM biti kažnjeni, i to pravna lica od 3.000 do 9.000 KM, a odgovorna lica od 1.000 do 3.000 KM.

RONILAČKI KLUB “DELFIN” Besplatna škola sportsko-rekreativnog ronjenja

Ronilački klub „Delfin“ Banja Luka organizuje besplatnu školu sportsko-rekreativnog ronjenja za djecu i roditelje, koja će biti održana od 25. do 28. jula ove godine. Ove godine, projekat će biti realizovan u okviru turističke manifestacije „Ljeto na Vrbasu“.  Pravo učešća imaju porodice, jedan ili oba roditelja sa djecom uzrasta od 8 do 17 godina, a

POPRAVKA ZUBA ZA OSNOVCE Tokom raspusta zubar u šest banjalučkih škola

Stomatološke usluge učenicima osnovnih škola tokom raspusta pružaju stomatološke ordinacije za učenike u OŠ “Ivo Andrić”, “Georgi Stojkov Rakovski”, “Borisav Stanković”, “Zmaj Jova Jovanović”, “Branko Radičević” i “Sveti Sava”, radnim danom od 7.30 do 14.30, potvrdili su u Domu zdravlja.