Vijesti 12.10.2015.

Mališani vratili ključeve grada gradonačelniku

ČITANJE: 1 minuta
kljucevi
U Banjaluci je nedjelja posvećena djeci protekla svečano, ali i radno. U školama, vrtićima i drugim ustanovama djeca su bila uključena u određene programske aktivnosti, i to su dobri signali koji su odaslani na adrese svih onih koji treba da brinu o djeci. Naravno, ti signali se upućuju i oni treba da traju tokom cijele godine, a ne samo u ovoj nedjelji.

Poručio je to gradonačelnik Slobodan Gavranović, kome su danas mališani, koji su tokom „Nedjelje djeteta“ simbolično upravljali gradom, vratili ključeve grada.

Svečanom primopredajom ključeva grada završeno je obilježavanje ovogodišnje „Nedjelje djeteta“.

-Nedjelja djeteta je upravo podsjećanje na prava djece, na mnoge obaveze koje stariji ili institucije imaju prema najmlađim i zato smatram da su sve aktivnosti imale puni smisao. Mališani koji su simbolično upravljali gradom puni su ideja, i pozvao sam ih da svoje ideje nastave upućivati i tokom cijele godine – kazao je gradonačelnik Gavranović.

Mali gradonačelnik Vladimir Milićević iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ kaže da su njegovi drugari i on tokom proteklih sedam dana sa zadovoljstvom čuvali ključeve grada i da su se dogovarali o svim aktivnostima. Razgovarali su sa drugarima iz škole o tome šta im sve nedostaje.

Na kraju današnjeg druženja sa djecom iz OŠ „Petar Petrović Njegoš“, gradonačelnik im je poklonio slatkiše koje je pripremio „Konzum“.

Podsjećamo da su djeca ključeve grada preuzela 5. oktobra i do danas su simbolično upravljala gradom. Organizator ovog događaja bio je grad Banjaluka u saradnji sa Udruženjem građana “Sva djeca svijeta”.