Sport 12.06.2016.

Maljković: Banjaluko, veliko bravo!

ČITANJE: 1 minuta

Selektorka Srbije Marina Maljković nije bila posebno zadovoljna izdanjem svojih košarkašica u trijumfu nad Slovenijom u banjalučkom „Boriku“, ali je zato ponovo izrazila svoje oduševljenje domaćinima u gradu na Vrbasu.

Srbija je pred skoro tri hiljade gledalaca u Banjaluci savladala Slovenke 71:60 (24:16, 10:17, 18:11, 19:16).

Srpkinje su dominirale gotovo cijelu utakmicu osim nekoliko „crnih“ minuta u drugoj četvrtini i sasvim zasluženo slavile pobjedu.Međutim, Maljkovićeva nije bila posebno zadovoljna.

„Igrali smo dosta mlako. Nismo igrali u našem prepoznatljivom stilu“, rekla je selektorka Srbije a onda se ponovo zahvalila Banjalučanima na gostoprimstvu.

„Pozitivno smo iscrpljeni. Ova tri dana sa svim onim što ste nam na najdivniji način priredili. Veliko bravo. Banjaluka je još jednom pokazala da vrlo ozbiljno može da organizuje sve velike manifestacije. Pokazali ste ovih dana, a to smo znali i odranije, neku posebnu povezanost s nama“, rekla je srpska selektorka.

Njen kolega sa slovenačke klupe Damir Grgič najprije je izrazio zahvalnost na prilici da njegove igračice odmjere snage sa prvakinjama Evrope.

„Zahvalio bih se prije svega Marini Maljković i Košarkaškim savezima Srbije i Republike Srpske na pozivu da igramo prtiv prvaka Evrope. Vidi se kako se gradi kult reprezentacije. Mi to isto želimo da napravimo sa reprezentacijom Slovenije. Mislim da meč nije bio toliko kvalitetan, ali je atosfera bila vrhunska“, rekao je selektor Slovenije.

(mondo.ba)