Vijesti 11.12.2018.

MALOLJETNI RAZBOJNICI Upali starici u stan, zaključali je u sobu, pa je opljačkali

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučka policija uhapsila je dvojicu maloljetnika, Z.Č. (14) i N.Š. (15), nakon što su preksinoć provalili u stan starice B.F. (90) u banjalučkom naselju Starčevica.

Dvojica maloljetnika su oko 22 sata kroz prozor ušli u stan u kojem starica živi sama, a zatim je zaključali u sobu.

Zanimljivo je da je banjalučko tužilaštvo čitav slučaj okvalifikovalo kao teška krađa, iako izvor Srpskainfo otkriva da se radilo o daleko težem krivičnom djelu – razbojništvu.

– Maloljetnici su nakon upada u stan izvršili premetačinu po stanu, te starici ukrali 1.200 maraka, nakon čega su pobjegli – izjavio je izvor Srpskainfo iz policije.

Dodaje kako su u pljački učestvovala i dvije punoljetne osobe, čiji identitet zbog interesa istrage nećemo objavljivati.

– U stan su provalili kroz prozor, a izašli su na vrata. Slučaj je otkriven kada je komšija čuo vriske preplašene starice kojoj ovo nije prvi put da je na meti maloljetnika – naveo je izvor iz istrage.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović izjavila je da su pomenuta dvojica maloljetnika i ranije provaljivala u staričin stan.

– Maloljetnici se sumnjiče da su pojedinačno ili u grupi tokom ove godine u večernjim časovima dolazili do objekata rashladnih vitrina kioska ili podrumskih prostorija te krali razne predmete. Ukrali su moped, bicikle, alat, cigarete, razne druge predmete koje su zatim preprodavali. Na taj način su pričinili značajnu materijalnu štetu oštećenima – objasnila je portparolka Policijske uprave Banjaluka.

(Srpskainfo, foto: Ilustracija)