Vijesti 31.07.2016.

Maloljetnici napravili skrovište u kojem se drogiraju?

ČITANJE: 1 minuta

Više maloljetnika, uživalaca marihuane, napravili su sebi pravi bunker u banjalučkom naselju Starčevica.

Ograđen zelenilom i drvećem sa jedne strane, a s druge potokom ”bunker” je barem za sada sigurno utočište za uživanje droga.

Ekipa Euroblica obišla je narkomansko skrovište i uvjerila se da je opremljeno poput dnevne sobe, sa klupama i stolom. Materijalnih dokaza koji ukazuju na marihuanu je i previše, a priče ogorčenih građana dovoljne su da se pod hitno nešto preduzme.

Ono što posebno zabrinjava roditelje čija se djeca igraju u neposrednoj blizini “skrovišta” jesu sve češći ispadi maloljetnika.

“Prije neki dan smo bukvalno spasli komšiju koji nema ni 14 godina. Izašao je iz tog skrovišta i srušio se. Polivali smo ga vodom i došao je sebi. Isto tako, kada se naduvaju, sjednu na bicikl, zalete se niz ulicu i padaju, smijući se divljački” ispričala je stanarka koja živi u neposrednoj blizini narkomanskog skrovišta.

I drugi stanari iz naselja traže da se pod hitno reaguje, ali na pitanje da li su prijavili policiji to o čemu pričaju – sležu ramenima.

“Znam da je policajac automobilom dolazio po danu i raspitivao se za to mjesto, ali ne znam šta se dalje dešavalo, jer su ti maloljetnici u večernjim časovima i dalje u svom skrovištu” naveo je Banjalučanin koji je želio da ostane anoniman.

Marija Markanović, portparolka CJB Banja Luka, kaže da policija nije primila prijavu u tom slučaju.

“Policija će izvršiti provjere ovih navoda i preduzeće mjere” kaže Markanovićeva.

(Blic)