Vijesti 04.07.2022.

Mandić: Aktivno radimo na dodjeli naziva ulica i numeraciji stambenih objekata

ČITANJE: 1 minuta

Kako bi svi objekti individualnog i kolektivnog stanovanja na teritoriji grada Banje Luke imali svoju tačnu i potpunu adresu, Odjeljenje za komunalne poslove  aktivno radi na dodjeli naziva ulica i numeraciji objekata u naseljenim mjestima koja nemaju razvijen ulični sistem.

-U proteklom periodu su numerisani stambeni objekti u naseljenim mjestima Radosavska, Slavićka, Verići, Šimići i Cerici, a u narednom periodu je planirana numeracija svih stambenih objekata na teritoriji grada Banje Luke – kazao je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove Boriša Mandić.

Ističe da se aktivno radi na dodjeli naziva ulica u naseljenim mjestima sa preko 2.000 stanovnika.

-Stanovnici će imati priliku da aktivno učestvuju u dodjeli naziva ulica i daju prijedloge za nazive ulica u njihovom naseljenom mjestu, a sve u saradnji sa savjetima svojih mjesnih zajednica i Gradskom upravom. Činimo život kvalitetnijim svim građanima naše lokalne zajednice i kroz naše aktivnosti u narednom periodu planiramo doći do svake kuće i svakog stanovnika našeg grada – kazao je Mandić.

Sve adrese će biti uvedene u jedinstveni adresni registar Grada Banja Luka koji je na raspolaganju svim institucijama u našem gradu, poput Pošte, Hitne medicinske pomoći, Civilne zaštite, Policijske uprave i drugim.

Podsjećamo, uvjerenje o svom kućnom broju građani mogu dobiti podnošenjem zahtjeva za Odjeljenju za komunalne poslove. Zahtjev se predaje u Prijemnu kancelariju (broj 16) na šalter 1 ili 2 uz kopiju Posjedovnog lista ili Lista nepokretnosti. Izdavanje navedenog uvjerenja ne podliježe naplati takse.

(E.M)