Region 20.01.2022.

Mandić: Krivokapić i Abazović da podnesu ostavke

ČITANJE: 1 minuta

Јedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da će taj savez inicirati nove razgovore lidera svih stranaka skupštinske većine, kako bi se prevazišla teška politička kriza u Crnoj Gori.

Mandić je istakao da čelnici izvršne vlasti Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović treba da podnesu ostavke i da pomognu da se u parlamentarnoj većini postigne kvalitetan dogovor.

On je dodao da niko nema pravo da izda većinsku volju naroda od 30. avgusta 2020. godine.

– Kad budemo imali, ili registrovali, konkretnu akciju onda ćemo moći da ukažemo da li je bilo ili ne izdaje te narodne volje. Ovdje smo na raskrsnici, odlučuje se o sudbini Crne Gore – rekao je Mandić Radio televiziji Crne Gore.

On je naglasio da Vlada Zdravka Krivokapića nema podršku više od šest mjeseci i ocijenio da je najpoštenije rješenje prijevremeni izbori.

– DF će pokušati da obavi razgovore sa liderima stranaka parlamentarne većine da pokušamo kao ljudi do dođemo do nekog rješenja. Mi smo ozbiljni ljudi. Od svađe i vike korist ima samo Demokratska partija socijalista – naveo je Mandić.

On je rekao da treba sačekati i vidjeti dalji rasplet, ističući da je DF spreman i za proteste, ako treba da bi se odbranila izborna volja građana.

(Srna/A.M.)