Region 12.09.2021.

Mandić: Nastup Đukanovića je govor očajnika i potrošenog političara

ČITANJE: 2 minute

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ocijenio je danas da je nastup Mila Ðukanovića “govor očajnika, potrošenog političara i čovjeka koji je glavni krivac za tridesetogodišnju pljačku, nedjela i propast crnogorskog društva”.

Mandić ističe da sada na zalasku svoje političke karijere, Ðukanović priznaje da je ostao bez međunarodne podrške, da je ostao bez podrške naroda, ali pokušava da se rehabilituje uz pomoć nekih političara iz okruženja, prvenstveno Hrvatske, Federacije BiH i KiM, prenose agencije.

“Ðukanovićevo pominjanje da je na sceni pokušaj da Srbija želi Kosovo, ali bez Albanaca i Crnu Goru, ali bez Crnogoraca, predstavlja licemjerstvo, jer je on zapravo taj koji je zdušno podržao etničko čišćenje Srba na Kosovu i Metohiji i javno zaprijetio, tokom izborne kampanje 2020. godine, da će 30. avgusta biti tjesno SPC i Srbima u Crnoj Gori i pripremao im traktore za put u jednom pravcu”, podsjeća Mandić.

Ne zabrinjava, ističe, dezorijentisani Ðukanović koliko pokušaji tih struktura iz komšiluka koje žele da ga vrate u igru.

“Naredni dani moraju pokazati gdje se Crna Gora danas nalazi i kojim putem namjerava da krene. Jedino mi, građani CG, možemo dati odgovor kakvu Crnu Goru želimo: da li želimo da Crna Gora bude demokratska država ili ne, da li mi možemo da osvojimo slobodu i izgradimo institucije, da li možemo da razvijemo našu ekonomiju i zaposlimo mlade ljude, i ključno: da li do tih ciljeva možemo doći sa Milom Ðukanovićem kao ključnim donosiocem odluka”, poručio je Mandić..

Ðukanović, koji je označen kao organizator demonstracija na Cetinju protiv ustoličenja mitropolita Joanikija, tvrdi da su u Crnoj Gori tim činom “ozbiljno” napadnuti, kako kaže, građanski i sekularni karakter ove države i njena evropska perspektiva i za to ponovo optužuje Srbiju i Aleksandra Vučića, SPC i Rusiju, a razlog je po njemu jednostavan – bez Crne Gore u “srpskom svijetu” projekt “velike Srbije” zauvijek je mrtav.

“Postaraćemo se da tako u bude”, kaže Ðukanović u intervjuu za zagrebački Jutarnji list.

(A.M.)