MANIFESTACIJA “BUDI AKTIVAN” Sportske aktivnosti zainteresovale Banjalučane

Banjaluka je bila jedan od gradova u Bosni i Hercegovini u kojima je Evropska sedmica sporta obilježena najmasovnije, a ova manifestacija, osim što je privukla vekliki broj učesnika, u svoje aktivnosti uključila je veliki broj različitih grupacija ljudi. 

Centralna manifestacija bila je “Supreme bootr camp” koji je održan u parku Mladen Stojanović u Banjaluci u kojem su kroz poligone spretnosi prošle stotine mališana, ali i odraslih sportista amatera i ljubitelja ove discipline.

Manifestacija “Budi aktivan” u Repiblici Srpskoj održavala se pod pokroviteljstvom MInistarstva porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, a ambasador u RS bio je Boris Vrhovac.

-Prezadovoljni smo odzivom svih onih koji su uzeli učešće u ovoj manifestaciji tokom evropske sedmice sporta. Ono što je cilj ove manifestacije jeste da se u nju uključi što veći broj učesnika, a ciljna grupa su svi oni koji nisu aktivni, koji sjede za svojim računarima, koji se ne bave sportom, bez obzira na starost, pol i fizička ograničenja. U okviru ove manifestacije na ulicama, u parkovima, na rijekama, u dvoranama i stadionima okupilpo se više hiljada učesnika tako da smatramo da je ova manifestacija u potpunosti uspjela – rekao je Boris Vrhovac.

U aktivnosti tokom Evropske sedmice sporta, kroz niz manifestacija bila su uključena i djeca sa invaliditetom.

Manifestacija “budu aktivan” obilježava se u cijeloj evropi, a ambasadori ove manifestacije su poznati sportisti i sportski radnici.

(Srpskainfo)

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,

RAJČEVIĆ: Tri principa reforme visokog obrazovanja

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa – internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.