Vijesti 20.11.2015.

Manifestacije povodom Dana dječijih prava

ČITANJE: 1 minuta
jkc arie livne
Povodom Međunarodnog dana dječijih prava, u Jevrejskom kulturnom centru “Arie Livne” u Banjaluci danas će biti otvorena manifestacija posvećena djeci sa posebnim potrebama.

U okviru manifestacije, koja će trajati do 30. novembra, biće organizovane brojne izložbe, koncerti i pozorišne predstave za najmlađe.

Prve večeri manifestacije, koja će biti otvorena u 19 časova, posjetiocima će biti predstavljene izložba lutaka od tekstila čiji je autor Lidija Šremezer Čuljević i izložba dječijih radova, koje će biti otvorene do kraja manifestacije.

Za srijedu, 25. novembra, predviđen je poklon-koncert članova Instituta za moderno muzičko obrazovanje “Opus konmuzika” iz Banjaluke pod nazivom “Djeca za djecu” koji počinje u 19.00 časova.

Dječiju predstavu “Tri praseta” u izvođenju glumaca Dječijeg pozorišta Republike Srpske najmlađi će imati priliku da vide 26. novembra sa početkom u 12 časova, dok će istog dana u 18 časova biti izvedena predstava “Šta je na kraju” u režiji Nevenke Rodić i uz muzičku pratnju Janka Rodića.

Za kraj manifestacije, 30. novembra u 19 časova predviđen je nastup ansambla “Opus konmuzika”, saopšteno je iz Jevrejskog kulturnog centra.

(Agencije)