Magazin 18.01.2016.

Manijaci i prostaci na televiziji, talenti na ulici

ČITANJE: 1 minuta
rijaliti
Dok se na televiziji promoviše razvrat, blud i površnost, na ulicama većih gradova u Srbiji, talentovani muzičari, pjevači, slikari i glumci moraju da izvode perfomanse na ulici.

Na televizijama u Srbiji najviše pažnje dobijaju kriminalci, striperi, starlete, prostitutke, nekulturni  ljudi, osobe koje nemaju nikakav karakter niti pamet. Za to vrijeme svakodnevno u Srbiji na ulicama većih gradova razni talenti primorani su na ilegalu.

Mnogi muškarci i žene odbivši da se skinu ili da „izigravaju“ nepismene budale u javnosti gube šansu da budu primjećeni u današnjem društvu, jer su mediji sasvim „namjerno“ skrenuli pažnju na nešto drugo. Na nešto što očigledno nije sa ove strane razuma.

Tako dok imamo prilike na gotovo svim većim kanalima vidjeti popularnog „Zmaja od Šipova“. Možemo vidjeti plastične i glupe djevojke koje se dovode u vezu sa elitnom prostitucijom. Možemo vidjeti osobe koje su stekle popularnost glupirajući se na internetu ili one koje su dovoljno sposobne samo da se skinu gole.

Za to vrijeme na stotine talenata, kako pjevača, muzičara i slikara, tako i glumaca i potencijalnih državnika primorano je da svoje talente i umijeće javnosti pokazuje na ulicama u većim gradovima ili u studentskim prostorijama gdje mogu doći do većeg auditorijuma. Ovakvo posrnuće u društvu nažalost dovešće do dodatne degradacije u omladini.

(balkanspress.com)