Manijak napada đake na Kočićevom vijencu

skola jovan scijic kocicev vjenac
Nepoznati muškarac napao je učenicu petog razreda Osnovne škole “Jovan Cvijić” na Kočićevom vijencu i tako izazvao strah i paniku među đacima, roditeljima i pedagozima.

Sumnja se da je riječ o pedofilu, a cijeli slučaj prijavljen je i policiji.

Kako je ispričala majka napadnute djevojčice Dragana G. sve se odigralo u srijedu u popodnevnim časovima u ulici Duška Koščice kada se njena kćerka vraćala iz škole.

– Manijak je mom djetetu prišao s leđa i uhvatio je za rame i lijevu ruku. Pokušao je da je objeručke podigne i ko zna šta bi bilo da se moja kćerka nije odbranila. Udarila ga je dva puta i uspjela da se otrgne i pobjegne. Kada je došla kući, bila je vidno uznemirena. Ispričala nam je šta se desilo i od tada svi mi strahujemo za djecu zbog tog manijaka – kazala je Dragana G.

Sljedećeg jutra napadač je primijećen na školskom igralištu. I to je odmah prijavljeno policiji. Priča se da je isti manijak nekoliko dana ranije napao i dječaka, inače, učenika šestog razreda, ali se i on otrgnuo i pobjegao. Ovu priču niko nije želio da potvrdi mada sve ukazuje na to da je istinita.

Direktor OŠ “Jovan Cvijić” Milkica Nikić ističe da je posljednjih dana u okruženju ove ustanove primijećen nepoznati čovjek čudnog ponašanja.

– Taj čovjek se isključivo obraća djeci. S obzirom na to da se to ponovilo nekoliko puta, došlo je do uznemirenja roditelja koji su nas obavijestili o svemu tome, a mi smo to prijavili policiji – rekla je Nikićeva.

Predsjednik Savjeta roditelja ove škole Luka Macanović kaže da je o svemu upoznat, te da je zajedno sa ostalim roditeljima predlagao da u dvorištu škole bude policajac.

– Nažalost, poručili su nam da nema dovoljno policajaca. Ovaj incident je svim roditeljima otvorio oči i ulio strah zbog čega djecu, bez obzira na to koji razred pohađaju, vode i dolaze po njih u školu – kratko je rekao Macanović.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka u petak nisu iznosili detalje o ovom slučaju.

Prevencija

Očevici tvrde da je riječ o visokom muškarcu starom oko 50 godina, sijede duge kose, koji na sebi ima maskirne pantalone, sivi debeli duks i crnu vunenu kapu. Ističu da je smješten u staroj napuštenoj kući nedaleko od škole.

– Za sobom vuče kolica i djeluje kao beskućnik. Možda je i psihički bolesnik i o njemu treba da povede računa policija i Centar za socijalni rad. Treba preventivno djelovati jer je kasno kad se nešto desi – kaže jedan od roditelja koji zbog bezbjednosti djece nije želio da mu ime objavimo.

(Glas Srpske)

Usklađivanja sa novim pravilima: Vrtići i igraonice radiće pod strožim pravilima

Kako treba da izgledaju vrtić i igraonice, njihova unutrašnjost i dvorište, raspored prostorija – sve je do detalja definisano Pravilnikom o standardima i normativima za predškolsku oblast. Pravilnik propisuje optimalan broj djece u vrtiću – 75 do 100, odnosno četiri vaspitne grupe.  Usklađivanja sa novim pravilima, biće neminovna. “Obavezna prostorije kada govorimo o unutrašnjem prostoru

Socijalisti za demografsku obnovu Srpske

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka organizovao je javni skup i predavanje na temu demografske obnove i mjera populacione politike Republike Srpske. Prisutni su imali priliku da saznaju više o mjerama populacione politike od vođe tima za demorafsku obnovu, profesora Draška Marinkovića, a govorili su i ministar porodice omladine i sporta Sonja Davidović i predsjednik gradskog

Počinje realizacija projekta “Škole za 21. vijek”

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić prisustvovaće sutra u Banjaluci zvaničnom početku realizacije projekta “Škole za 21. vijek” u Srpskoj. Zvanični početak realizacije ovog projekta planiran je za 9.00 časova u hotelu “Bosna”, najavljeno je iz resornog ministarstva. Projekat “Škole za 21. vijek” sprovodi Britanski savjet u BiH, a riječ je o uvođenju

Slavlje Banjaluka Voleja

Odbojkašice Banjaluka Voleja trijumfovale su na međunarodnom turniru “Trofej Banjaluke 2019.” Domaće igračice su u subotu u sportskoj dvorani “Borik” u prvom kolu nadigrale italijansku Alta Frate da bi izgubile od SIP Šempetera. U nedjelju su nadigrale Osijek bez izgubljenog seta i zaslužile epitet najboljeg tima. Odbojkašica Banjaluke Volej Milica Šorak izabrana za najkorisnijeg igrača

Takmičarke AK Banjaluka 2. u Sarajevu

Predvođene kapitenom Slađanom Tomaš (1500m) takmičarke AK Banjaluka su na ekipnom prvenstvu BiH održanom u Sarajevu osvojile 2. mjesto. Osim kapitena ekipu su predstavljale: Nika Popić (100m, 300m), Sara Vukić (dalj, 100m pr.), Anđela Bajić (kugla, koplje), Marija Mršić (600m), Maria Lukajić (vis) i štafeta 4×100 u sastavu: Sara Vukić, Jovana Zebić, Anđela Bajić i

Izvlačenje prvih dobitnika nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji”

Nagradna igra ulazi u završnu fazu, kada počinje izvlačenje prvih dobitnika. Koverte, koje su više od dva mjeseca stizale u Pošte Srpske, dostavljene su u studio RTRS-a, gdje će večeras od 20.15 časova, uz direktan prenos , biti izvučene nagrade. Pogledajte nagradni fond čija ukupna vrijednost iznosi 543.347,20 KM: Stan broj 55 površine 53,15 m2,