Politika 07.07.2016.

Manjača protiv Tadića, Vulin pobjegao iz stranačkih prostorija

ČITANJE: 1 minuta

Ako lider SDS Mladen Bosić ne pokrene disciplinski postupak protiv predsjednika banjalučkog Gradskog odbora (GO) Predraga Vulina, 29 mjesnih odbora neće pomagati stranci u predizbornoj kampanji.

Poručili su to aktivisti područnog odbora „Jug“, koji obuhvata dio Banjaluke od Manjače do Krupe na Vrbasu.

„Pobunjenici“, mahom veterani SDS, predsjednika GO Predraga Vulina optužuju za samovolju i kršenje statuta. Dvadesetak nezadovoljnih aktivista sa Manjače okupilo se danas pred sjedištem SDS. Vulin je, vidjevši ih, napustio stranačke prostorije, panično i uz psovke tražeći službeno vozilo. Novinarima se nije obratio.

Nezadovoljstvo u SDS, koje tinja mjesecima, eskaliralo je nakon Vulinove odluke da, inače kompaktan i „tvrd“ odbor „Jug“, uoči izbora podijeli na dva dijela.

714a7b448bd3670f88a2a10fa3077b47

Predsjednik MO Krupa na Vrbasu Goran Mijatović tvrdi da je to učinio jer jedino ljudi sa Manjače glasno ukazuju na praznu politku koju vodi „po instrukcijama Ognjena Tadića“.

– Mi samo najurili Ognjena Tadića, zbog njegove samovolje i uzurpacije Gradskog odbora, ali je on posredstvom Vulina i uvođenja posebnih odbora uspio da obezbjedi većinu u GO – dodao je Jovo Regodić, lider SDS u Stričićima.

Vratiti Sašu Lovrića

U pismu koje su poslali i Vulinu i Bosiću, aktivisti “Juga“ tražili su da u stranku bude vraćen donedavni predsjednik ovog odbora Saša Lovrić, za čije isključenje, takođe, optužuju Vulina.

– Na listi kandidata za predstojeće izbore nema nijednog čovjeka iz „Juga“, a pripadaju nam dva mjesta – navedeno je u pismu.

(EuroBlic)