Vijesti 13.03.2016.

“Mapa dobrih želja” iz Ukrajine stigla u Banjaluku

ČITANJE: 1 minuta
mapa dobrih zelja
Svima nam je mir najvažniji i čija je poruka o tome snažnija i veća od one koju pošalju djeca, budućnost planete Zemlje. To je poručio Aleksandar Levčenko, ambasador Ukrajine u BiH, danas u Banjaluci u koju je stigla “Mapa dobrih želja” iz Ukrajine, koju su radila djeca iz ove zemlje, obraćajući se svojim vršnjacima.

-Svima bi nam bilo bolje da je u svijetu više stabilnosti i manje ratova. Ukrajina pati sada, BiH je patila ranije. Šta je teže od toga? Istovremeno, šta je veće od poruke mira koju šalju djeca- napomenuo je ambasador Levčenko.

Pojasnio je da je riječ o velikom projektu čiji će krajnji rezultat biti predstavljen 1. juna u Kijevu, na obilježavanju Svjetskog dana zaštite djece, kada će biti predstavljena djeca u borbi za mir i svi radovi, odnosno “Mape”, koje su djeca slala jedna drugima.

-Nakon što smo bili u Hrvatskoj, evo nas i u BiH, odnosno u Banjaluci, gdje ima i naša manjina. Projekat podrazumijeva da djeca iz Ukrajine u borbi za mir u svijetu rade ‘Mapu dobrih želja’ sa zastavama zemalja, golubovima mira i najboljim željama, te ih šalju u što više zemalja iz kojih dobijaju iste odgovore od svojih vršnjaka- pojasnio je ambasador.

U ovoj mapi koja je stigla do Banjaluke, kao i u ostalima, dirljiv je način na koji su djeca predstavila, odnosno dočarala svoje želje za mirom i prosperitetom, odnosno osjećanja prema svijetu koji oni vide i doživljavaju…

Slične slike, odnosno želje, stići će u Ukrajinu kao odgovor iz ovog bh. grada, kao i iz još oko četrdesetak zemalja koje učestvuju u projektu.

(NN)