Vijesti 24.10.2017.

Maribor podržao banjalučku kandidaturu za EPK 2024. godine

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je danas u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Maribora Andrejom Fištravecom o mogućnostima unapređenja i produbljivanja saradnje između dva grada.

Gradonačelnik Radojičić razmijenio je sa gostima iz Maribora iskustva u vezi sa nominacijom za Evropsku prijestonicu kulture, pošto će ovaj slovenački grad biti evropska prijestonica kulture 2020. godine.

Gradonačelnik Fištravec najavio je da će Maribor, sa svoje strane, pružiti nesebičnu pomoć Banjaluci u namjeri da se što uspješnije pripremi za svoju nominaciju za titulu evropskog grada kulture 2024. godine.

Istovremeno, Radojičić je upoznao mariborskog gradonačelnika sa namjerom Banjaluke da u predstojećim novogodišnjim praznicima ponudi brojne turističke sadržaje, primamljive i gostima iz Sovenije, koji su, po svim statistikama, jedni od najbrojnijih posjetioca grada na Vrbasu.

Kako je dogovoreno, Banjaluka će svoju turističku ponudu, sa posebnim naglaskom na novogodišnjim događajima, već idućeg mjeseca predstaviti i u Mariboru, u okviru nastojanja da u najveći grad Srpske privuče što više slovenačkih turista.

On je naglasio da će Banjaluke za predstojeće novogodišnje praznike imati atraktivnu turističku ponudu, te izrazio očekivanje da će slovenački turisti ponovo biti jedni od najbrojnijih u gradu.

Radojičić je naglasio da je Banjaluka ove godine pokrenula proces turističkog brendiranja i, generalno, razvoja potencijala u ovoj oblasti, naglašavajući da u ovoj oblasti postoji veliki prostor za napredak.