Vijesti 10.02.2017.

Marić i Mataruga o novim projektima

ČITANJE: 1 minuta

Novoizabrani ambasador Bosne i Hercegovine u Japanu Borislav Marić i rektor banjalučkog Univerziteta Milan Mataruga održali su sastanak na kojem su razgovarali o različitim temama, a najviše o osnivanju Konfučijevog instituta.

Borislav Marić je bio ambasador Bosne i Hercegovine u Kini kada su i počela saradnja banjalučkog Univerziteta i Univerziteta u Kini.

Rektor se posebno zahvalio na velikoj pomoći i podršci koju je dobijao od gospodina Marića.

– U novembru je potpisan Memorandum o saradnji našeg i Univerziteta iz Tjenđina, a ovih dana se očekuje pozivno pismo iz Kine zbog zaključivanja sporazuma sa Hanbanom, čime bi bili ispunjeni preduslovi za otvaranje Konfučijevog instituta pri našem Univerzitetu, rekao je Milan Mataruga, rektor banjalučkog Univerziteta.

U razgovoru sa novoizabranim ambasadorom rektor je ukazao na dobru saradnju sa Japanom. Rekao je da se veliki broj nastavnika i istraživača iz Republike Srpske usavršavao upravo u Japanu.

Na sastanku je bilo riječi i o nekim zajedničkim projektima koji bi se mogli realizovati u budućnosti. Jedan od njih se odnosi na formiranje Multikulturalnog i multijezičkog centra pri Univerzitetu u Banjaluci. U njima će se proučavati kulture i jezici drugih država, ugostiti profesor tih država koji će održavati predavanja i organizovati druženja.

(srpskacafe.com)