Politika 26.09.2021.

Marina Blagojević o Gorici Dodik: Osjećam sramotu zbog izrečenih kletvi

ČITANJE: 1 minuta

– Koliko nas je SNSD doveo na dno političke kulture, pokazuje i činjenica da se kao vijest prenose prostačka i primitivna pisanja člana porodice njihovog lidera. To, s druge strane, pokazuje i koliko je SNSD na dnu, jer smo u bliskoj prošlosti svjedočili kraju jedne apsolutne
vladavine, neposredno nakon što su se članovi porodice počeli miješati u politiku, rekla je Marina Blagojević, predsjednica Foruma žena PDP-a.

Blagojevićeva je rekla da i lično osjeća sramotu kada vidi da se u javni prostor prosipaju kletve i da to postaje način političke komunikacije.

– Jasno je da javnosti može biti zanimljivo da sluša i najpogrdnije riječi kada dolaze od jednog političkog lidera, ali apelujem da psovkama i kletvama nekoga ko ima samo „titulu“ člana porodice člana Predsjedništva ne trujemo javnost i društvo. Svako treba da nosi odgovornost
za javno izgovorenu riječ, ali i odgovornost šta se dalje distribuira i čije riječi se prenose kao relevantne, istakla je Blagojevićeva i dodaje:

– I dok se neki žele popularnost na osnovu nevaspitanja i nekulture stanovnici ove zemlje se bore da prežive, prehrane svoju porodicu i školuju svoju djecu, a onda da nađu način da ih pošalju u tuđinu kako bi živjeli život dostojan čovjeka. Penzije su najniže u regionu, plate radnika mizerne a osnovne životne namirnice svakog dana sve skuplje. Nalazimo se u vrlo teškoj političkoj i ekonomskoj situaciji, a nekima je do jeftine zabave na društvenim mrežama, rekla je Blagojevićeva.

(E.M)