Sport 06.06.2016.

Marina Maljković pred gostovanje Srbije u Banjaluci: Poklon navijačima u Republici Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Ovu akciju stručni štab sa Marinom Maljković na čelu iskoristiće za testiranja i medicinske preglede igračica, kako bi na pripremama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, koje zvanično počinju odlaskom na Zlatibor 10. jula, mogle da se posvete isključivo radu.

– Najvažniji momenat ovog okupljanja je utakmica protiv Slovenije. Izuzetno mi je drago što će konačno biti realizovana ideja o kojoj razmišljamo od trenutka kada sam došla na poziciju selektora. Želimo da poklonimo ovo druženje našim navijačima u Republici Srpskoj koji su nas toliko podržavali svih ovih godina – izjavila je Maljkovićeva.

Na prvoj prozivci biće sve igračice koje su nedavno gostovale u Francuskoj, kao i kapiten Milica Dabović. Postoji mogućnost da se pojave dva-tri nova lica, kako bi selektor mogao da vidi na djelu sve kandidatkinje za odlazak u Rio.

– U naš plan ubacili smo i dodatni period rada za neke igračice od 3. jula do odlaska na Zlatibor, zbog specifičnosti situacije u kojoj se nalazimo. Želimo da što bolje nadoknadimo činjenicu da veći deo priprema moramo da odradimo bez Sonje Petrović i Ane Dabović koje su u WNBA, ali i zato što će druge reprezentacije imati kvalifikacije i veći broj jakih takmičarskih utakmica u pripremi od nas – istakla je Maljkovićeva.

Ulaznice

Ulaznice za prijateljski susret Srbije i Slovenije već su puštene u prodaju i po cijeni od deset maraka mogu se kupiti u prostorijama Košarkaškog saveza Republike Srpske. Reprezentacija Srbije trebalo bi da stigne u četvrtak, dok bi Slovenke trebalo da dođu dan kasnije.

(Glas)