Region 27.12.2022.

“MARINIKA JE LOBISTA SNS-a”: Potpredsjednik Bulatović napustio Đilasovu stranku

ČITANJE: 5 minuta

Bivši potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović održao je konferenciju za novinare ispred zgrade Skupštine Srbije i tom prilikom rekao da je glavni krivac za njegov izlazak iz stranke Marinika Tepić. Bulatović je rekao i da će ubuduće nastupati kao samostalni poslanik.

„Marinika Tepić pokušava da ospori sve za šta sam se borio. Mi smo imali nesuglasice nekoliko godina. Dezavuisala je čitavu stvar, mnogi dobri i pošteni ljudi su otišli iz stranke pod političkim terorom. Dva puta sam podnosio ostavku unutar stranke, problemi su zataškani, ali treći put je bio odlučujući. Cilj Marinike Tepić je da potpuno uništi te ljude koji su srcem u stranci, ona je jednog po jednog odvajala iz stranke, uništavala jedan po jedan odbor, nesumnjivo želeći da uništi stranku. I onda je krenula da svađa opoziciju“, rekao je Bulatović na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije.

Govorio je i o ekscesu u samoj skupštinskoj sali između Tepićeve i potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića.

„Kad smo imali taj eksces i sukob između nje i Mikija ko gde sedi, ona je izašla sa informacijom da joj je rekao vulgarne reči. To nije bila istina. Ja sam i tad ćutao, kao i na dan kad je izjavila da se u Moroviću radi s marihaunom, da je tamo Jovanjica broj dva. To je selo pored mog sela. Tada sam rekao predsedniku partije da iznosi neistine, da je to lažna afera. To je bio prvi sukob s predsednikom stranke. Sve druge afere koje je iznosila, koji je epilog? Da li je ijedna afera imala epilog? Bavio sam se Branimirom Nedimovićem, on više nije u Vladi. Predsednik njegove stranke je rekao da kad čuje reči Nedimovića dođe mu da iskoči kroz prozor. To govori da sve ono o čemu sam govorio bila je istina i istina je pobedila. Nedimović više nije ministar i nije funkcioner SNS“, naveo je Bulatović.

Na posletku je izneo tvrdnje da je potpredsednica Stranke slobode i pravde lobista SNS.

„Marinika Tepić je lobista SNS. Ona radi sa SNS, ima svakodnevne kontakte sa SNS i uvukla je SSP u tu priču. Ja ne mogu i neću da učestvujem u toj priči. Ja nisam formirao SSP da stojim s njima u redovima i da znamo koji je krajnji rezultat. Vidite nastupe u Skupštini, vidite da nemate „partije i bratije“, da nema onog izjašnjavanja njenog i to je Srbija videla i opštinski odbori su tražili reakciju moju. Ovo je moja reakcija, ovde su predsednici opštinskih odbora sad već bivši. Ovde nije cilj uništavanje bilo koje opozicione partije, ali je cilj da donesemo promene u zemlji. Dokaz tome da je Marinika lobista SNS je to što nije krivično gonjena, procesuirana. Meni je kuća bila išarana, pretili su mi smrću, dolazili su da mi oduzmu lovačko oružje i dozvolu, imao sam mnogo problema zato što sam opozicionar kao i svi iskreni opozicioni političari“, rekao je Bulatović i zaključio:

„Znam da će oni pokušati tu stvari da dezavuišu, ali Srbija zna. Neću da mi Marinika Tepić uništi to što sam godinama radio, to što sam pošten i iskren političar. Nećemo se predati, najavićemo uskoro novu priču. Razmišljao sam nekoliko dana, odlučio sam da ostanem poslanik. Biću samostalni poslanik. Mojim kolegama neka je na čast koji su kalkulisali da ću u SNS, da ću u neku drugu stranku. Biću samostalni poslanik“, prenosi nova.rs.

Oglasio se Đilas

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je da su napadi na potpredsednicu stranke Mariniku Tepić od strane doskorašnjeg člana SSP-a Dejana Bulatovića identični su napadima kojima je Tepić bila i još uvek je izložena od strane SNS.

„To su neistine koje su, osim SNS-a objavljivali tabloidi i televizija Pink, zbog čega su podnete i tužbe nadležnim sudovima. Navoditi iste „argumente“ koje koristi naprednjačka propagandna mašinerija, a u isto vreme optužiti Mariniku Tepić i SSP za saradnju sa SNS-om je vrhunac besmisla“, izjavio je Đilas.

On je naveo da Marinika Tepić već godinama vodi beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, zbog čega je meta režimskih napada zbog kojih je morala da napusti svoj rodni grad.

„Poslanici SNS je u Skupštini Srbije nazivaju Belivukovim portparolom i optužuju da je za sopstveni narod rekla da je genocidan. Dokazi koje je hrabro iznosila u javnost doveli su do toga da se neke od najvećih afera u poslednjoj deceniji, poput proizvodnje droge u Jovanjici, šverca oružija i uništavanje namenske industrije, kao i neovlašćenog trošenja para „Telekoma“, nađu i u dokumentima Evropske unije. Upravo u prethodnim danima je zahvaljujući i angažmanu SSP-a i posebno Marinike Tepić, povučen predlog Zakona o unutrašnjim poslovima“, poručio je Đilas i dodao:

„Pominjati fotografiju, za koju se zna da je nastala na zvaničnoj večeri u Strazburu, na kojoj su bili i predstavnici Demokratske i Narodne stranke, kao i koalicije Moramo, pokazuje krajnje lošu nameru ili odsustvo razumevanja za ulogu koju Marinika Tepić, kao kopredsedavajuća ima u Odboru za stabilnost i pridruživanje EU. Žao nam je što Dejan Bulatović iznosi neistine o stranci u kojoj je do juče bio potpredsednik, kao i o Mariniki Tepić, jednoj od najvećih boraca za slobodnu Srbiju. Samo on zna šta je pravi razlog za kreiranje napada koji podsećaju na napade režima ili službi. SSP i Marinika Tepić nastaviće borbu za bolju i pravedniju Srbiju“, zaključio je Đilas.

Podsetimo, bivši potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović održao je konferenciju za novinare ispred zgrade Skupštine Srbije i tom prilikom rekao da je glavni krivac za njegov izlazak iz stranke Marinika Tepić. Bulatović je rekao i da će ubuduće nastupati kao samostalni poslanik.

(SB)

Oznake: Dragan Đilas