Vijesti 24.12.2020.

Marinko Umičević uručio donaciju “Beme” Klinici za infektivne bolesti

ČITANJE: 2 minute

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” u Banjaluci, danas je uručio donaciju Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, koja sadrži 40 toplih vunenih pelerina i 20 plahti za bolničke krevete, za prijemne ambulante.

Ono što je ljekarima tokom zime na covid odjelu prijeko potrebno jesu tople ljekarske pelerine koje će nositi tokom posla u ovim okolnostima pandemije korona virusa. Na pelerine i na plahte je izvezen logo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, kao i naziv Klinike za infektivne bolesti.

– Ovo nije prva donacija za Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, te sam tokom ljetnjih mjeseci tekuće godine donirao u više navrata palete flaširane vode za osoblje koje je bilo primorano da svoju medicinsku dužnost obavlja u posebnim odijelima radi korona virusa – poručio je Umičević.

On dodaje da mu je velika čast i zadovoljstvo da je uspio da izvrši svoje obećanje.

– Jako je teško bilo doći do pelerina, kvalitetnih, te sam ih nabavio iz inostranstva, dodatno smo uradili vez za simbol i naziv klinike. Apelujem na sve druge koji su u mogućnosti da se uključe. Podrška ne smije biti samo deklarativna, a našoj klinici je potrebno još posteljine i deka, stoga pozivam sve koji su u mogućnosti, koji su ležali gore na liječenju, sve tekstilce da se uključe. Svaka čast doktoru Đajiću i kompletnom rukovodstvu na poslu koji iznose sve ovo vrijeme, klinike su snabdjevene lijekovima, hrana je odlična, osoblje daje nadljudske napore. Na nama je sad da se uključimo ko koliko može – istakao je Umičević.

Prof. dr Antonija Verhaz izjavila je da ovo nije prva donacija Marinka Umičevića za Kliniku za infektivne bolesti, te se zahvalila iskreno na ovoj značajnoj donaciji koja je stigla u pravom trenutku. Ističe da je ovaj gest još jedan pokazatelj koliko veliko srce ima Marinko Umičević.

(Banjaluka.net)