Marko Čolić zatražio slobodu

Odbrana je uložila žalbu na odluku kojom je Marku Čoliću (32) iz Banjaluke produžen pritvor, dok banjalučko Okružno javno tužilaštvo najavljuje žalbu na presudu kojom je ovaj bokser osuđen na četiri godine robije za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića (37), novinara RTV BN i portala Gerila.info.

“Nakon što zaprimi pisani otpravak presude, Tužilaštvo će uložiti žalbu”, potvrđeno je “Nezavisnim” iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a da će se na presudu žaliti, najavio je i Čolićev advokat Gordan Jovišević.

Jovišević je “Nezavisnim” rekao da je već uložio žalbu na sudsku odluku kojom je Čoliću produžen pritvor.

“Odluka po žalbi na pritvor još nije donesena. Za očekivati je da će se to dogoditi ubrzo”, rekao je Jovišević, koji je dodao da će se, nakon što dobije otpravak presude, i on žaliti.

Presudu Čoliću u petak je izreklo Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci, na čelu sa sudijom Branimirom Jukićem, a koji je, obrazlažući ovu odluku, između ostalog rekao da je na prepoznavanju Kovačević prepoznao Čolića.

Osim toga, kako je dodao, na palici kojom je Kovačević pretučen tokom vještačenja je pronađen DNK optuženog Čolića.

“Četiri godine zatvora je odgovarajuća kazna”, rekao je Jukić te dodao da se Čoliću produžava pritvor, koji može trajati najduže devet mjeseci od izricanja presude.

Kovačević je, nakon presude, rekao da mu je drago da je ovo konačno završeno.

“Čitav ovaj postupak teže mi je pao i više mi je stresa nanio i izmrcvario me nego ta kobna noć 26. avgusta prošle godine”, rekao je Kovačević.

Čolić je osuđen po optužbama da je 26. avgusta 2018. godine, oko 20.40, Kovačevića pretukao zajedno s odbjeglim Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa. Za Dukićem je, podsjetimo, raspisana međunarodna potjernica.

(Nezavisne)

VIŠKOVIĆ: Evropski brendovi sve više zainteresovani za otvaranje fabrika u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Vlada u prvoj godini mandata imala dobre rezultate što potvrđuju i podaci o najvećem broju zaposlenih od nastanka Republike, rastu prosječne plate koja je prvi put izjednačena sa zaradom u Federaciji BiH, većoj pokrivenosti uvoza izvozom i povećanju budžeta koje je omogućilo rast plata, penzija

Servisne informacije za 15. decembar

Servisne informacije za subotu, 14. decembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Banjaluci se dogodilo jedno krivično djelo, a javni red i mir je narušen dva puta. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U službi

PAROVIMA TREBA VIŠE OD 2.500 KM U najavi veća finansijska pomoć za vantjelesnu oplodnju

Grad Banjaluka trebalo bi da poveća pojedinačne iznose za sufinansiranje procesa vantjelesne oplodnje koje dodjeljuje parovima na javnom konkursu. Iz gradskog budžeta godinama se sufinansira pokušaj vantelesne oplodnje, a parovima koji prirodnim putem ne mogu dobiti bebu dodjeljuje se jednokratna pomoć od 2.500 KM. Prijaviti se mogu žene do 42 godine starosti sa prebivalištem na

ANALIZA: Kako su po izbornim jedinicama raspoređene Nešićeve i Pavićeve pristalice u DNS-u?

Godinu dana nakon posljednjih opštih izbora, DNS preživljava najteže trenutke od osnivanja. Nekad čuvena “šestorka” unutar ove stranke, redom miljenici Marka Pavića, podijelila se u dva tabora, s dobrim izgledima da Nenad Nešić preuzme vođenje stranke, i pored svih protivljenja. Ako se desi suprotno, postaviće se pitanje daljeg opstanka DNS-a na politićkoj mapi RS. Krenimo