Sport 06.01.2016.

Marko Kešelj pronašao novi klub

ČITANJE: 1 minuta
keselj
Srpski košarkaš Marko Kešelj karijeru će nastaviti u grčkom Lavriju, trenutno pretposljednjem timu domaćeg šampionata.

Kešelj je bio bez kluba od kraja prošle sezone, kada je branio boje Mega Leksa.

28-godišnji krilni košarkaš je tokom karijere, između ostalog, branio boje Crvene zvezde, Olimpijakosa, Valensije, Le Mana i Asvela.

Najveće uspjehe ostvario je upravo u Grčkoj, pošto je 2012. godine bio šampion Evrope sa Olimpijakosom.

Sa reprezentacijom je u mlađim starosnim kategorijama bio šampion Evrope i svijeta, a za seniorski nacionalni tim je igrao na Evropskom prvenstvu 2011. godine u Litvaniji.

-Poslije sjajne sezone naše ambicije su bile najveće moguće, a to znači NBA ili Evroliga. U tom kontekstu Marko je i nastupao na Ljetnoj ligi, ali ipak nije uspio da se izbori za garantovani ugovor.U prethodnom periodu imali smo više dobrih ponuda, ali nijedna nije bila iz Evrolige. To je bio razlog zbog čega su sve odbijene. Rok za registraciju igrača za prvu fazu Top 16 je protekao prije nekoliko dana, a kvalitetne evroligaške ponude nije bilo, zbog čega je postalo očigledno da moramo da se okrenemo drugim opcijama. Prva ponuda koja je stigla poslije isteka roka za registraciju Evrolige, bila je iz grčkog tima Lavrio. Marko je riješio da je prihvati bez oklijevanja, zato sto se uželio igre, a potom i zato što dolazi iz Grčke, zemlje u kojoj je doživio najljepše trenutke karijere i gdje se najbolje osjeća – rekao je menadžer srpskog košarkaša Miško Ražnatović.

(B92)