Politika 04.12.2021.

MARKOVIĆ (PDP): SIPA sve češće hapsi naše građane otkad je Dodik najavio da će je zabraniti u RS

ČITANJE: 1 minuta

– Otkad su počele najave da će SIPA biti zabranjeno djelovanje na teritoriji Republike Srpske i da će MUP Republike Srpske spriječiti da SIPA hapsi naše građane, hapšenja su sve učestalija. Prije nekoliko dana je uhapšeno devet lica na području Novog Grada, a danas sedam na području Bijeljine i Sokoca, rekao je u petak potpredsjednik PDP-a Slaviša Marković.

Marković podsjeća na riječi srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, koji je pozvao građane Republike Srpske da obavijeste MUP o eventualnom djelovanju SIPA ili obavještajne agencije na području Republike Srpske i da će na taj način biti zaštićeni, saopštio je PDP.

– Što nas on više „štiti“, sve češća su hapšenja. Danas je uhapšen i general Goran Sarić, časni nekadašnji komadant Specijalne jedinice MUP-a, koji je ranije već pravosnažno oslobođen za djela koja su mu stavljana na teret. Od „zaštitnika“, kao i u slučaju hapšenja u Novom Gradu, ni riječi. Jedino što već dva mjeseca slušamo bajke o povlačenju saglasnosti na formiranje SIPA-e, Suda i Tužilaštva, a kada su od tih organa gonjeni navodno zaštićeni građani Republike Srpske, velike riječi budu zaboravljene. To nije samo licemjerje, nego i laži koje navodni patriota i zaštitnik srpskih interesa godinama prosipa i igra se sa emocijama našeg naroda, koji na kraju uvijek bude prepušten sam sebi, naveo je Marković.

(SB)