Politika 14.02.2016.

Marković: SDS i PDP više ne biraju sredstva, rade protiv svog naroda

ČITANJE: 2 minute
milica-markovic
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milica Marković izjavila je da su hapšenje vlasnika i rukovodilaca Pavlović banke dokaz da su predstavnici Srpske iz SDS-a i PDP-a koji učestvuju u vlasti na nivou BiH dosljedni u izvršavanju zadataka koje im je podijelio Bakir Izetbegović, kao njihov mentor i glavni šef u Sarajevu.

– To je, nažalost, vrlo loša poruka i loš signal u vrijeme kada Republika Srpska još nije potpuno riješila sve probleme na frontu koji su protiv nje poveli političari iz partija u Federaciji BiH, a tiču se ratnog zločina- rekla je Srni Markovićeva.

Ona je podsjetila da je politički establišment Bošnjaka instruisao i diriguje borbom koja je otvorena protiv Republike Srpske, a koja za cilj ima da pokaže da sav ratni zločin koji se desio u BiH stanuje u Republici Srpskoj, a da su ratni zločinci Srbi.

-Ovaj drugi front, koji se sada otvara, a koji, nažalost, izvode SDS i PDP po nalogu Bakira Izetbegovića i drugih političkih mentora iz Sarajeva, ima za cilj da se stvori ambijent, da svi o tome pričaju, kako sav kriminal i lopovluk živi u Srpskoj i da su samo Srbi lopovi i kriminalci u BiH- dodala je Markovićeva.

Markovićeva ističe da je ta situacija vrlo opasna za Republiku Srpsku, a ono što je najtragičnije jeste da su akteri te borbe protiv Srpske upravo Srbi, odnosno predstavnici SDS-a i PDP-a u Savjetu ministara.

Prema njenim riječima, s druge strane, /ministar bezbjednosti BiH/ Dragan Mektić pravi spiskove koga treba hapsiti u Republici Srpskoj, da bi stvorio određeni ambijent oko sebe i glumio nekog ministra unutrašnjih poslova sa nivoa BiH i da bi zaplašio Srbe u Srpskoj kako u budućnosti niko ne bi smio reći više nijednu ružnu riječ ni o BiH, ni o Sarajevu, ni o SDS-u.

Markovićeva ističe da je tragično i to što ta borba nije više samo protiv političara i institucija Republike Srpske, već i protiv običnih građana.

– Dokaz za to je da oni ne prezaju da posljednjim hapšenjima unesreće više od hiljadu porodica uposlenika iz Pavlović banke i Pavlović kompanije, što govori da oni više ne biraju sredstva i uveliko rade protiv sopstvenog naroda- rekla je Markovićeva.

Markovićeva je izrazila nadu da će Srbi smoći snage i hrabrosti da se izbore sa tom nesrećom i tragedijom i da će to kazniti na prvim narednim izborima.

(Agencije)