Magazin 04.01.2016.

Martin razočarao fanove: Izlazak novog romana će da kasni

ČITANJE: 2 minute
dzordz martin
Američki pisac Džordž R.R. Martin obećao je da će “Vjetrovi zime”, šesta knjiga njegovog popularnog serijala “Pjesma leda i vatre”, po kojoj je snimana popularna serija “Igra prestola” biti gotova do kraja 2015. godine. Međutim, Martin je na žalost mnogobrojnih fanova otkrio da će izlazak romana kasniti, a za neplanirano kašnjenje okrivio brojne obaveze – putovanja, druge projekte, ali i porodični život.

Džordž je i inače poznat po sporom pisanju, odnosno probijanju rokova. U skladu sa tim, pisac je znao da se našali na svoj račun, ali sada je osjetio dužnost da sa fanovima podijeli koliki stres preživljava zbog kašnjenja.

– Vjerujte mi, ni najmanje mi ne prija ovo što ću da podijelim sa vama. Razočarani ste i u tome niste jedini- napisao je Martin svojim fanovima i dodao:

– Razočarani su i moji urednici i izdavači, HBO je razočaran, moji agenti, strani izdavači i prevodioci. Međutim, niko nije razočaran više od mene. Već mjesecima nisam želio ništa više od toga da mogu da vam kažem: ‘Završio sam i poslao sam u štampariju ‘Vjetrove zime’ prije početka 2016. godine’- napisao je Martin.

Kako kaže Džordž, roman možda neće biti gotov do kraja godine.

– Male su šanse da će roman biti završen do sutra ili do sljedeće nedjelje. Da, puno toga je napisano, stotine stranica. Ali je još dosta toga ostalo da se napiše. Mjeseci me dijele od cilja, i to ako sve bude išlo po planu- napisao je Martin, objašnjavajući kako ga čeka i niz prepravki već napisanog teksta.

Pisac je planirao da objavi novi roman prije početka šeste sezone popularne serije “Igre prestola”, koja je najavljena za april 2016. godine.

– Nemam izgovore za kašnjenje. Ne mogu da krivim nikoga. Ni urednike, ni izdavače, ni HBO, Dejvida Beniofa, a ni Den Vajsa. Ja sam kriv, ali sam se trudio i dalje se trudim da roman bude što prije gotov- zaključio je Martin.

(Atv)