Region 23.03.2023.

Masovna tuča na Novom Beogradu, ima i teško povrijeđenih

ČITANJE: 2 minute

Oko ponoći je izbila masovna tuča četrdesetak muškaraca u Gandijevoj ulici u Beogradu. Više osoba je povrijeđeno, među kojima dva tinejdžera koji su prevezeni u Tiršovu. Kako RTS nezvanično saznaje, sukobile su se dvije navijačke grupe, a uzrok tuče je crtanje grafita.

Intervenisale su tri ekipe Hitne pomoći. Tri muške osobe sa teškim povredama prevezene su na VMA.

Dr Momir Šarac sa VMA kaže za RTS da je jedna osoba teško povrijeđena i nalazi se u šok-sobi, dok dvije osobe nisu životno ugrožene.

Povrijeđena su i dva dječaka, od 12 i 16 godina – jedan je zadobio teške, drugi lakše povrede. Dvojica maloljetnika nakon dijagnostike puštena su na kućno liječenje.

Kako nezvanično saznaje RTS, osobe sa fantomkama su učestvovale u tuči. Riječ je o navijačkim grupama, a uzrok sukoba navodno je crtanje grafita.

Prema navodima očevidaca, napadači su pobjegli kolima ka Zemunu.

00:00
/
01:57

“Odmah po dobijanju informacije na mesto događaja su upućeni policijski službenici iz više organizaciionih jedinica i tom prilikom zatečen je određen broj lica. Nažalost, jedno lice ima teške telesne povrede opasne po život“, navodi Cvijović.

Navodi i da se preduzimaju mere prema onima koja su zatečeni na licu mesta.

“Takođe, imamo određene indicije za razloge tuče, ali ovom prilikom zbog istrage ne bih ulazio u detalje“, poručio je Cvijanović.

Dodaje i da je o tuči odmah obavešteno Više javno tužilaštvo.

Na pitanje može li da potvrdi da je reč o sukobu navijača Crvene zvezde i Partizana, kaže da zbog istrage ne bi otkrivao detalje.

“U pitanju su mlađa lica i razloge za to utvrđujemo. Oštećena su i određena vozila. Budite uvereni da će Policijska uprava za Grad Beograd i MUP preduzeti sve mere u rasvetljavanju ovog događaja”, istakao je Cvijović.

Oznake: Beograd, tuca