Vijesti 03.01.2023.

Masovna tuča u Prnjavoru, povrijeđenima pomoć ukazana na UKC RS

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici Policijske stanice Prnjavor preduzimaju mjere s ciljem rasvjetljavanja tuče u ovoj opštini u kojoj je učestvovalo sedam lica, od čega je dvoje povrijeđeno.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je povrijeđenim licima pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Repubike Srpske u Banjaluci.

Policijskoj stanici u Prnjavoru prijavljena je tuča više lica na parking prostoru u Ulici doktora Slavka Šuška u Prnjavoru.

Policijski službenici su utvrdili da je došlo do fizičkog sukoba između više lica, te da su u narušavanju javnog reda i mira učestvovala lica čiji su inicijali V.Ć., D.R., J.S., B.R., M.V. i A.S. iz Prnjavora, kao i M.B. iz Laktaša.

Povrijeđena su lica čiji su inicijali B.R. te M.V. kojem je teže povrede nanijelo lice čiji su inicijali D.R.

Lica koja su zatečena na mjestu sukoba podvrgnuta su ispitivanju na prisustvo alkohola. Kod lica M.V. utvrđeno 1,64 promila alkohola, kod B.R. 1,79, kod J.S. 1,55, kod M.B. 1,84 te kod lica V.Ć. 0,90 promila alkohola u krvi.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se lice D.R. ispita u svojstvu osumnjičenog zbog sumnje da je počinilo krivično djelo teška tjelesna povreda.

Tužilac se izjasnio i da se protiv lica V.Ć., D.R., M.B., J.S., B.R., M.V. i A.S. pokrene prekršajni postupak zbog počinjenog prekršaja tuča i fizički napad.

(Srna)

Oznake: Prnjavor, tuca