Biznis 28.03.2016.

“MasterCard” uvodi uslugu “Android Pay” u Evropu

ČITANJE: 1 minuta
mastercard android pay
Nakon uspješnog lansiranja usluge za mobilno plaćanje “Android Pay” u SAD-u, u senptembru 2015. godine, kompanije “Google” i “MasterCard” donose ovo rješenje u Evropu. Prva zemlja gdje će ova usluga postati dostupna je Velika Britanija.

Milioni korisnika “MasterCard” kartica i “Android” uređaja u Velikoj Britaniji će uskoro imati na raspolaganju siguran način za obavljanje mobilnih plaćanja i kupovina, nakon što je kompanija “Google” najavila da će lansirati uslugu “Android Pay” na ovom tržištu. HSBC Lloyds i M&S Bank banke će prve podržati uslugu “Android Pay” u Ujedinjenom Kraljevstvu, navodi se u saopštenju.

“Android Pay” omogućava korisnicima “MasterCard” kreditnih, debitnih, pripejd i biznis kartica da koriste svoje “Android” pametne telefone prilikom svakodnevnih kupovina u radnji ili iz “Android” aplikacija.

Kada korisnik “MasterCard” kartice preuzme aplikaciju i podesi svoj račun, obavljanje plaćanja putem “Android Pay” usluge postaje jednostavno i sigurno. Prilikom plaćanja, korisnici otključavaju svoj uređaj, prinose ga terminalu za plaćanje na bilo kojoj lokaciji gdje su “MasterCard” beskontaktna plaćanja prihvaćena i njihovo plaćanje se time kompletira. Kompanija “MasterCard” je postavila osnovu za sigurna digitalna plaćanja, tako da potrošači mogu da koriste svoje kartice kada, gdje i kako to žele.

“MasterCard” beskontaktna plaćanja su prihvaćena u 74 zemlje i na više od četiri miliona trgovačkih lokacija širom svijeta.

(eKapija)