Vijesti 25.03.2017.

Matović najbliži mjestu direktora KC Banski dvor?

ČITANJE: 2 minute

Milorad Petrić, direktor Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci, krajem ovog mjeseca odlazi u penziju, a kako nezvanično saznajemo, najveće šanse da zauzme njegovo mjesto ima Mladen Matović, umjetnički rukovodilac hora “Banjalučanke”.

Kako navode neki od odbornika banjalučke Skupštine grada, Matović nema konkurenciju.

Te tvrdnje potkrepljuju činjenicama da je na prošlom konkursu za izbor direktora ove ustanove bio najjači protivkandidat Petriću.

Iako se prethodnih mjeseci spekulisalo o nekoliko potencijalnih kandidata za direktorsko mjesto u Banskom dvoru, sada kada je konkurs blizu svi spominju samo Matovića.

Ipak, on ne želi da daje komentare na tu temu. Nije čak ni potvrdio da će se prijaviti na konkurs.

O tome ko bi ga mogao zamijeniti, nije htio da govori ni Petrić.

Istakao je da se nada da gradonačelnik Igor Radojičić ima viziju ko bi adekvatno mogao upravljati jednom kulturnom institucijom kao što je Banski dvor.

“Nadam se da će osoba koja će biti izbarana na mjesto direktora donijeti bolji dobitak Banskom dvoru”, istakao je Petrić.

Konkurs za izbor novog direktora Kulturnog centra Banski dvor biće raspisan nakon 29. marta, jer toga dana aktuelni direktor ove javne ustanove odlazi u penziju. Kazala je to nedavno Natalija Trivić, v.d. načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, ali nije mogla precizirati kojeg tačno datuma će biti objavljen konkurs.

“Procedura je poznata, a to je da će nakon penzionisanja Petrića gradonačelnik Igor Radojičić imenovati vršioca dužnosti direktora Banskog dvora, koji će rukovoditi tom ustanovom do izbora novog direktora”,  rekla je Trivićeva.

Podsjećamo, Petrić se 16 godina nalazi na čelu ove ustanove.

Banski dvor je od 1932. godine, kada je izgrađen, mjesto za afirmaciju kulture i umjetnika, a povodom Dana Republike, 9. januara, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dodijelio je ovoj javnoj ustanovi Orden Njegoša drugog reda za rad i rezultate u oblasti kulturne djelatnosti i dostignuća od šireg značaja u afirmaciji RS.

(Nezavisne)