Vijesti 22.04.2016.

Maturanti iz Hadžića žele na ekskurziju: Volontirali bismo za donacije

ČITANJE: 1 minuta
maturanti
Maturanti Srednjoškolskog centra iz Hadžića uskoro bi trebali otići na ekskurziju, ali nisu svi u stanju platiti to putovanje. Zato žele zaraditi kako bi svojim kolegama, čije porodice nemaju novca za ekskurziju, platili put.

“Odlučili smo da dio odgovornosti o snošenju troškova ekskurzije preuzmemo na sebe te na taj način olakšamo svojim roditeljima”, kazali su učenici.

Poručuju da su na raspolaganju svim firmama i organizacijama kojima treba obaviti pojedine poslove, a zauzrat mole za donacije.

“Voljni smo na bilo koji način zaslužiti donaciju u iznosu koji firme predlože. Spremni smo reklamirati proizvode, promovisati ih, dijeliti letke, nositi promotivne odjevne predmete i čuti sve druge konstruktivne prijedloge”, navodi se u pismu gimnazijalaca iz Hadžića.

Jedna od njih je i Ajla Nizić, djevojka koja se izborila sa karcinomom i aktivno radi na pomaganju djeci na Hematoonkološkom odjeljenju UKCS-a. Ona s kolegama iz razreda provodi akciju “Jedna jabuka za jednu marku”, a od novca koji zarade kupe paketiće djeci koja se liječe od malignih oboljenja.

Svi koji ovim učenicima žele pomoći da zarade za odlazak na ekskurziju mogu se javiti Ajli putem Facebooka.

(Klix)