Vijesti 28.03.2016.

Maturanti kažnjeni zbog solidarnosti sa žrtvama NATO

ČITANJE: 2 minute
nato djaci
Maturanti gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” iz Danilovgrada koji su, u znak sećanja na žrtve NATO bombardovanja, sa školskog razglasa pustili znak sirene za uzbunu, podigli su na noge Vladu Crne Gore i Ministarstvo prosvete!

Učenici su sa sprata bacali i papirne avione, uz gromoglasne ovacije. Zbog svega navedenog oni će trpiti sankcije jer su im nadležni zaprijetili izricanjem vaspitnih mjera.

– Izvođenje performansa neprilične sadržine od strane učenika Vladimira Vukovića, M. B., Jovana Lazarevića, Janka Stojovića, Dragoslava Novovića i Dušana Markovića, koji su uzurpirali imovinu JU Gimnazija “Petar I Petrović Njegoš” Danilovgrad, predstavlja nepoštovanje obrazovnog sistema i obrazovno-vaspitne ustanove. Njima će shodno propisima biti izrečene vaspitne mjere – poručili su iz Ministarstva prosvjete, uz pojašnjenje da će se ispitati da li su učenici za ovu vrstu aktivnosti imali podršku i pomoć nastavnika.

– Takvim ponašanjem, prevashodno, učenici pokazuju nekulturu prema ustanovi u kojoj se školuju, kao i prema prosvjetnim radnicima koji u njoj rade. Ministarstvo prosvjete očekuje od učenika i prosvjetnih radnika da budu odgovorni i ponašaju se u skladu sa svojim pravima i obavezama, jer se ovakvo i slično ponašanje u obrazovno-vaspitnoj ustanovi neće tolerisati – naveli su iz resornog ministarstva.

Prva žrtva NATO agresije na SRJ 1999. godina bio je vojnik iz Srbije, Saša Stajić, koji je služio vojni rok u danilovgradskoj kasarni “Milovan Šaranović”.

Maturanti danilovgradske gimnazije poručuju da će u slučaju kazne njihovih drugova svi četvrti razredi te elitne škole bojkotovati nastavu! Zanimljivo je da su oni generacija koja je rođena 1997, samo dve godine prije početka NATO agresije na SRJ.

Saznajemo da su svi učesnici perfomansa odlični i primjerni đaci, dok su dvojica od njih ove godine nagrađena za herojsko djelo – spasavanja utopljenika u reci Zeti. Zbog toga ih je gradonačelnik Danilovgrada Branislav Đuranović nagradio besplatnom ekskurzijom.

(Novosti)