Politika 10.04.2019.

MAZALICA: Draško, koliko si plaćao radnike?

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Srđan Mazalica pozvao je danas poslanika PDP-a Draška Stanivukovića da javno objavi kolike su plate radnika u njegovoj firmi, nakon što je danas najavio da će organizovati peticiju protiv rada nedjeljom, u znak protesta zbog odluke gradske skupštine kojom se tržnim centrima omogućava da nedjeljom rade i do 22 časa.

– Pitanje za velikog borca za prava radnika: na kolike plate i broj časova rada dnevno su prijavljeni radnici u preduzeću AC mobil – napisao je Mazalica na Tviteru, što je izazvalo veliku pažnju korisnika ove društvene mreže.

Iza ovog pitanja se, prema saznanjima Opcija.net, krije velika „zamka“ za Stanivukovića, pošto se radi o preduzeću koje je donedavno bilo u njegovom vlasništvu, a u kojem su radnici izuzetno slabo plaćeni, što je u potpunoj suprotnosti sa stavovima koje je poslanik PDP-a zastupa u javnosti.

Naime, po našim saznanjima, radnici u ovoj firmi bili su prijavljeni na mjesečnu platu od 330 KM, a da stvar bude gora, navodno su radili po pola radnog vremena, odnosno po četiri sata. I sam Stanivuković bio je prijavljen na ovu firmu, sa zvaničnom prijavljenom platom od 820 KM.

– Dok se Stanivuković javno energično bori protiv rada nedjeljom, u stvarnosti su radnici u njegovoj auto praoni radili svaku nedjelju, i to do kasnih večernjih časova – tvrde izvori portala Opcija.net.

Oznake: Srđan Mazalica