Politika 25.12.2020.

MAZALICA: Šarović, Radović i Nešić trebaju javno reći da li su slavili što je Dodik bolestan

ČITANJE: 2 minute

Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica smatra da su zdravlje i porodica granice ispod kojih se ne treba ići kada je riječ o političkim sukobima i razmimoilaženjima.

Komentarišući pisanje portala Princip da su “lideri SDS Mirko Šarović i DNS Nenad Nešić, te zamjenik predsjednika SDS Milan Radović slavili to što je predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik hospitalizovan zbog infekcije virusom korona”, Mazalica je poručio da ne želi vjerovati da su politički lideri opozicije zaista bilo kome željeli bolest.

– Ne želim vjerovati da su proslavljali to što je srpski član Predsjedništva i lider SNSD Milorad Dodik bolestan. Ne želim da vjerujem da je u njihovim očima to jedini način da dođu do vlasti, od koje nikad nisu bili dalje, s obzirom na to da ove političke partije u posljednjih 15-20 godina nikad nisu osvojile manje glasova na izborima – rekao je Mazalica Srni.

Prema njegovim riječima, ako ovi navodi nisu tačni, bilo bi korektno da ti politički predstavnici izađu u javnost i demantuju objavljeno.

– Bilo bi korektno da pošalju poruku javnosti time što će poželjeti brz oporavak lideru SNSD, kao što su mu poželjeli predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, princ Aleksandar Karađorđević i mnogi drugi – istakao je Mazalica.

Na ovaj način bi, tvrdi Mazalica, pokazali ne samo kurtoaziju, nego i ljudskost i dostojanstvo koje se i u ratu znalo sačuvati.

– Zdravlje i porodica su granice ispod kojih se ne treba ići kada je riječ o političkim sukobima. Bilo čija bolest treba da bude razlog zbog kojeg bi trebalo zaboraviti na političke animozitete i sukobe – poručio je Mazalica.

Portal Princip objavio je da im je iz više izvora potvrđeno da su, nakon saznanja da je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik hospitalizovan na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci zbog infekcije virusom korona, predsjednici SDS Mirko Šarović i i DNS Nenad Nešić, te zamjenik predsjednika SDS Milan Radović proslavljali tu vijest u jednom ugostiteljskom objektu u Istočnom Sarajevu.

Prema svjedočenjima gostiju koji su bili zgroženi njihovim ponašanjem, Šarović, Nešić i Radović uz to su i nazdravljali uz glasne povike “gotov je, konačno”, prenosi ovaj portal.

(Srna)

Oznake: Srđan Mazalica