Mazalica se izvinio Stanivukoviću

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica danas se javno izvinio poslaniku PDP-a Drašku Stanivukoviću zbog riječi koje mu je uputio na sjednici Narodne skupštine RS održane 19. septembra ove godine.

Mazalica i Stanivuković su tada ušli u oštru polemiku, a u jednom momentu SNSD-ov poslanik je PDP-ovcu rekao kako je „neznalica“ koji ne učestvuje argumentovano u raspravama u skupštini RS, te mu govorio kako živi u luksuzu, kako ga izdržava otac, te kako, za razliku od njega koji je naporno učio tokom studija, Stanivuković nije završio fakultet.

“Kada su se svi išli kupati na Vrbas, a vi ste vjerovatno vodali neke sponzoruše, ja sam polagao ispite. Koliko vama legne para na tekući račun? Vas izdržava otac,” kazao je tada Mazalica, na šta mu je Stanivuković odgovorio da je tačno da ga izdržava otac, ali da Mazalicu „izdržava država“.

Mazalica se danas „izvinio“ zbog riječi o „sponzorušama“.

“Prenaglio sam i pretjerao. Izvinjavam se sad javno svim Stanivukovićevim bivšim djevojkama i Drašku Stanivukoviću,” kazao je danas Mazalica.

Nakon toga spomenuo je i navode koje je na svom Facebook profilu na njegov račun iznijela novinarka Oslobođenja Gordana Katana, te dodao kako nikome „od političara ni novinara“ nije zamjerio ako ga nije podržao ili se nije ogradio od takvog komentara.

“Lično smatram da ne treba svako malo da se ograđujemo jedni od drugih. Neka svako nosi odgovornost za svoje riječi. Ne mislim biti advokat nijednog funkcionera SNSD-a niti ukazivati na stvari koje je on govorio nekim drugim poslanicima,” kazao je Mazalica.

U skupštinskoj sali danas se povela rasprava i o riječima koje je Stanivuković danas uputio Dušici Šolaji (SNSD) jer je nakon njenog obraćanja rekao da mora „protrljati oči“ i razbuditi se jer ga je njen govor uspavao.

“Nisam shvatila da je to konstatacija upućena na rodnoj osnovi,” kazala je Jelena Trivić (PDP).

Šolaja je podvukla da su poslanici obavezni da se jedni drugima obraćaju sa uvažavanjem.

“Slažem se da niste shvatili opasku svog kolege kao povredu ličnosti žene, ali zašto bismo mi ovdje tretirali samo uvrede po osnovu toga da li je neko žena ili muškarac. Ne želim čak da sada pročitam kakvu mi je poruku poslala predsjednica jednog udruženja nakon te opaske,” rekla je Šolaja.

(Mondo)

Ispod vozila u Lazarevu nisu postavljene eksplozivne naprave

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka postupili su po prijavi da je ispod vozila u Ulici Branka Popovića u ovom gradu nepoznato lice postavilo predmet, a uviđajem je utvrđeno da nije riječ o eksplozivnim napravama. U saopštenju iz Policijske uprave dodaje se da je rad na ovom predmetu u toku, te da je o događaju obaviješten dežurni

“Sirano de Beržerak” na banjalučkoj sceni

U Dječijem pozorištu Republike Srpske počeo je rad na prvoj ovogodišnjoj predstavi “Sirano de Beržerak” beogradskog dramskog pisca Igora Bojovića, a reditelj Jug Radivojević juče je s banjalučkim ansamblom održao prvu čitaću probu teksta.

Servisne informacije za 27. januar

Servisne informacije za ponedjeljak, 27. januar 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se tri krivična djela. Javni red i mir je narušen tri puta. Dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno. Služba hitne pomoći U

Poginula i ćerka Kobija Brajanta

Tragične vesti stižu iz Sjedinjenih Američkih Država, pored Kobija Brajanta u padu helikoptera poginula je i njegova ćerka Điđi Brajant (13g), prenosi ESPN. Kako je preneo novinar Adrijan Vojnarovski, Brajant je zajedno sa ćerkom išao na košarkašku utakmicu kada se helikopter srušio. Pored Kobija i Điđi, u helikopteru su bili “još jedan igrač i roditelj”,

Sumnjiva naprava ispod automobila u naselju Lazarevo

Pripadnici PU Banjaluka nalaze se u banjalučkom naselju Lazarevo, gdje je prijavljeno da se ispod dva automobila nalazi sumnjiva naprava, nalik eksplozivu. Policiji je večeras oko 19.30 sati prijavljeno da se sumnjivo lice mota oko automobila u banjalučkom naselju Lazarevo. U prvi mah, učinilo se kao da je riječ o bombi, ali nakon protivdiverzionih pregleda,

POLICIJA NA NOGAMA U banjalučkom naselju Lazarevo bombe ispod automobila (FOTO)

Nepoznate eksplozivne naprave nalaze se ispod dva automobila u banjalučkom naselju Lazarevo.  Policija je obezbijedila mjesto sa trakama. Uviđajna ekipa treba doći. Prema nezvaničnim informacijama naprave su ispod dva automobila firme Motorex. Čeka se Antiteroristička jedinica. Iz PU Banjaluka su potvrdili da je policija obaviještena i da utvrđuju činjenice, te sa za sada ne mogu

Prehlada puni ambulante

Ambulante porodične medicine od početka ovog mjeseca pune virusne infekcije gornjih respiratornih puteva ili, običnim govorom rečeno, prehlade, od kojih su u ovom periodu najčešće obolijevali mališani uzrasta do četiri godine, rekli su u Domu zdravlja Banjaluka. Kako objašnjavaju, broj oboljelih od ovih virusnih infekcija je manji od broja oboljelih u januaru prošle godine. Ističu