Mazalica se izvinio Stanivukoviću

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica danas se javno izvinio poslaniku PDP-a Drašku Stanivukoviću zbog riječi koje mu je uputio na sjednici Narodne skupštine RS održane 19. septembra ove godine.

Mazalica i Stanivuković su tada ušli u oštru polemiku, a u jednom momentu SNSD-ov poslanik je PDP-ovcu rekao kako je „neznalica“ koji ne učestvuje argumentovano u raspravama u skupštini RS, te mu govorio kako živi u luksuzu, kako ga izdržava otac, te kako, za razliku od njega koji je naporno učio tokom studija, Stanivuković nije završio fakultet.

“Kada su se svi išli kupati na Vrbas, a vi ste vjerovatno vodali neke sponzoruše, ja sam polagao ispite. Koliko vama legne para na tekući račun? Vas izdržava otac,” kazao je tada Mazalica, na šta mu je Stanivuković odgovorio da je tačno da ga izdržava otac, ali da Mazalicu „izdržava država“.

Mazalica se danas „izvinio“ zbog riječi o „sponzorušama“.

“Prenaglio sam i pretjerao. Izvinjavam se sad javno svim Stanivukovićevim bivšim djevojkama i Drašku Stanivukoviću,” kazao je danas Mazalica.

Nakon toga spomenuo je i navode koje je na svom Facebook profilu na njegov račun iznijela novinarka Oslobođenja Gordana Katana, te dodao kako nikome „od političara ni novinara“ nije zamjerio ako ga nije podržao ili se nije ogradio od takvog komentara.

“Lično smatram da ne treba svako malo da se ograđujemo jedni od drugih. Neka svako nosi odgovornost za svoje riječi. Ne mislim biti advokat nijednog funkcionera SNSD-a niti ukazivati na stvari koje je on govorio nekim drugim poslanicima,” kazao je Mazalica.

U skupštinskoj sali danas se povela rasprava i o riječima koje je Stanivuković danas uputio Dušici Šolaji (SNSD) jer je nakon njenog obraćanja rekao da mora „protrljati oči“ i razbuditi se jer ga je njen govor uspavao.

“Nisam shvatila da je to konstatacija upućena na rodnoj osnovi,” kazala je Jelena Trivić (PDP).

Šolaja je podvukla da su poslanici obavezni da se jedni drugima obraćaju sa uvažavanjem.

“Slažem se da niste shvatili opasku svog kolege kao povredu ličnosti žene, ali zašto bismo mi ovdje tretirali samo uvrede po osnovu toga da li je neko žena ili muškarac. Ne želim čak da sada pročitam kakvu mi je poruku poslala predsjednica jednog udruženja nakon te opaske,” rekla je Šolaja.

(Mondo)

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,

RAJČEVIĆ: Tri principa reforme visokog obrazovanja

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa – internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.