Politika 05.01.2019.

MAZALICA: Stanivuković stoji iza nemira u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta
Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u Parlamentu Republike Srpske smatra da se organizatori skupa koji je održan tog dana u Banjaluci itekako mogu dovesti u vezu sa narodnim poslanikom PDP-a, Draškom Stanivuvkoićem.

“Pavle Knežević, Bojana Gajanović i Anja Grubečić su sve vrijeme, a to se može vidjeti iz raznih fotografija, učestvovali u kampanji Draška Stanivukovića. On bi trebalo da objasni da on stoji iza tog skupa i milionske štete koja je pričinjena. Neko bi trebalo da snosi posljedice i da tu štetu nadoknadi građanima i gradu Banjaluka. Međutim, on se vadi i govori da ne zna tog momka, kako on svojom imovinom ne bi morao da plati štetu”, kaže Mazalica.

Poslanik SNSD-a takođe poručuje Stanivukoviću da objasni da je Pavle Knežević, za koga on tvrdi da je sticajem okolnosti njegov komšija, zapravo jedan od njegovih prvih saradnika.

“On je izabran u Savjet MZ Petrićevac upravo na prijedlog NVO iza koje stoji Stanivuković, a što se može vidjeti iz osnivačkih dokumenata”, poručuje Mazalica.

Јuče je Policijska uprava Banjaluka podnijela Osnovnom sudu u Banjaluci zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv troje organizatora skupa koji se dogodio 30. decembra, a nakon kojeg su demonstranti spriječili održavanje koncerta Harisa Džinovića.

(arv)

Oznake: Srđan Mazalica