Politika 09.02.2019.

MAZALICA: Stanivukovićevi politički saradnici su neprijatelji Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Poslaniku PDP-a Drašku Stanivukoviću očigledno je mnogo draže saradnja sa mrziteljima Srpske i onima koji bi najrađe da je ukinu, nego jedinstvo srpskih partija u Sarajevu, izjavio je danas poslanik SNSD-a Srđan Mazalica.

Reagujući na Stanvukovićevu izjavu kojom se izjasnio protiv predložene saradnji vodećih srpskih partija u zajedničkim institucijama BiH, Mazalica ističe da “se ništa drugo nije ni moglo očekivati od nekoga ko otvoreno šuruje sa dokazanim negatorima Srpske i još se hvali s time”. On ističe da je jako zanimljivo da su Stanivukovićevi politički saveznici “odreda neprijatelji Srpske” i da to nimalo nije čudno.

– Lično, nevjerovatno mi je da neki ko se predstavlja kao srpski političar za saradnika iz Srbije odabere Aleksandru Jerkov iz Novog Sada poznatu po zalaganju za otcjepljenje Vojvodine od Srbije, a koja je jedan od onih političara iz Srbije koji bi najrađe voljeli da Republika Srpska nikada nije ni osnovana. Upravo se sa takvim ljudima Stanvuković sastaje i prenosi im da se u njegovo ime žale evropskim institucijama na navodni režim u Banjoj Luci – rekao je Mazalica.

On je ukazao da je ovo samo “jedna kockica u nizu” i da se Stanivuković svojevremeno hvalio saradnjom i sa hrvatskim poslanikom Ivanom Pernarom, koji ne propušta priliku da kaže da je “Republika Srska genocidna i da je treba ukinuti”.

Na Stanivukovićev susret sa Jerkovom danas je oštro reagovao i poznati beogradski novinar i bivši urednik Večernjih novosti Ratko Dmitrović.

– Znaš li mišljenje ovo troje o Republici Srpskoj? Gore nego Majki Srebrenice- napisao je Dmitrović.

Oznake: Srđan Mazalica