Vijesti 01.11.2020.

MEDICINARI APELUJU: Poštujte mjere da izbjegnemo katastrofu

ČITANJE: 1 minuta

Dežurno osoblje Covid odjeljenja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpke preklinje i moli stanovništvo Republike Srspke da primijeni maksimalne mjere zaštite od novog korona virusa, jer je zdravstveno osoblje svih Covid odjeljenja na izmaku snage i ovakav tempo pregleda i prijema pacijenata neće se moći dugo izdržati.

U protekih nekoliko dana pregledano je više od 1000 pacijenata, hospitalizovano je više od 320 novih pacijenata što je pravi stampedo u osmom mjesecu trajanja pandemije, te je sva energija radnika iscrpljena ili na izmaku.

Veoma je važno napomenuti i činjenicu da je rukovodstvo UKC RS uz pomoć rukovodstvo Republike Srpske donoseći adekvatne i vizionarske mjere već spriječilo katastrofalni scenario, ali ukoliko se ovakav trend prijema pacijenata nastavi, ni najbolje opremljene prostorije i najodgovorniji ljudski resursi neće moći spriječiti katastrofu velikih razmjera.

Zbog toga apelujemo na stanovništvo Republike Srpske da odmah pristupe najvišem stepenu zaštite od korona virusa koja podrazumijeva propisanu distancu, nošenje zaštitinih maski, dezinfekciju prostora i higijena ruku kako bi se širenje virusa zaustavilo.

Dežurno osoblje Covid odjeljenja UKC RS

(SB/Banjaluka.net)

Oznake: korona virus, UKC RS