Biznis 14.11.2017.

“Medicinska elektronika” opet traži kupca

ČITANJE: 1 minuta

Stečajni upravnik “Medicinske elektronike” Lazo Tomić nije prihvatio zahtjev banjalučkog bokserskog sudije Zdravka Milojevića za produženje roka plaćanja 3,2 miliona KM za kupovinu dva objekta ovog preduzeća u centru Banjaluke te je danas raspisao oglas za novu prodaju po istoj cijeni. Nova licitacija za prodaju dva objekta, čija procijenjena vrijednost iznosi 7,8 miliona KM, zakazana je za 20. decembar.

“Objavili smo novi javni poziv, jer kupac koji je na prošloj licitaciji kupio dva objekta nije platio izlicitirani iznos, niti je prilikom podnošenja zahtjeva za produženje roka imao bilo kakav dokaz od banke koji garantuje da je njegov kredit u razmatranju i da će biti odobren. S obzirom na to da plaćanje nije izvjesno, nismo htjeli da odugovlačimo dalje, proglasili smo tu licitaciju neuspjelom i raspisali novu”, rekao je Tomić.

On je istakao da je u posljednje vrijeme postalo pravilo, a ne izuzetak, da kupci traže produženje zakonskog roka za plaćanje, koji iznosi 30 dana, zbog čega su odlučili da se ubuduće takvi zahtjevi nikome ne prihvataju.

Milojevićev sin Ognjen je, na licitaciji održanoj 4. oktobra, kupio dva objekta u centru grada, a Zdravko Milojević je tada potvrdio da je on kupac, a da je Ognjen samo učestvovao na licitaciji. Milojević je prošle sedmice rekao da je obezbijedio 2,4 miliona KM i da je donio potvrdu stečajnom upravniku te da je tražio produženje roka, da bi obezbijedio preostali iznos.

(Capital)