Biznis 22.01.2016.

Medicinska elektronika prodaje firmu u Srbiji

ČITANJE: 1 minuta
medicinska elektronika
Medicinska elektronika Banjaluka u stečaju ponudila je na prodaju osnivački kapital u preduzeću Medicinska elektronika Novi Sad na licitaciji koja će biti održana 1. marta u Privrednoj komori Vojvodina.

Medicinska elektronika Banjaluka u stečaju stoodstotni je vlasnik preduzeća Medicinska elektronika Novi Sad koje se bavi proizvodnjom, servisiranjem, prometom i inženjeringom medicinskih aparata, uređaja, opreme dijelova i pribora. Ovo preduzeće je zastupnik svjetski poznate firme SIMENS.

Na prodaju će biti ponuđen kapital čija procijenjena vrijednost iznosi 959.352 miliona KM i on ne može biti prodat ispod 50 odsto te vrijednosti.

Pored toga, potencijalni kupac mora nastaviti istu djelatnost sa istim brojem poslovnica i zaposlenih računajući i poslovnicu i radnike u Banjaluci. Novi kupac imaće obavezu i da nastavi saradnju sa SIMENS-om.

Stečajni upravnik Medicinske elektronike Banjaluka Lazo Tomić rekao je za poslovni portal CAPITAL.ba da je ovo druga licitacija, a da na prvoj na kojoj kapital nije mogao da bude prodat ispod 75 odsto procijenjene vrijednosti, nije bilo zainteresovanih kupaca.

-Medicinska elektronika Banjaluka je osnivač Medicinske elektronike Novi Sad. To je društvo sa ograničenom odgovornošću. Ima osam poslovnica u Srbiji, a centrala je u Novom Sadu. Mi prodajemo osnivački kapital Medicinske elektronike u tom preduzeću, jer ono nema imovine i rade u zakupljenim prostorijama. Ovo preduzeće je zastupnik SIMENS-a i njegovih slušnih aparata koji su se nekada u Banjaluci trebali proizvoditi- kazao je Tomić.

Istakao je da ovo preduzeće posluje pozitivno i da zapošljava 20 radnika.

Pravo ućešća na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozit po 50.000 KM.

(Capital.ba)