Magazin 31.12.2015.

Medicinska sestra 50 godina liječila ljude od raka: Recept starog plemena!

ČITANJE: 2 minute
Medicinska sestra
Je li moguće da postoji jeftini čaj od četiri biljke koji može izliječiti rak pa možda čak i sidu? Naime, Rene Caisse, skromna medicinska sestra iz Kanade, više od 50 godina je koristila čaj Essiac za liječenje pacijenata oboljelih od raka u svojoj klinici u kanadskom selu Bracebridge, sjeverno od Toronta i tvrdi da je to potpuno moguće!

Ona za svoje usluge nije tražila puno novca već samo onoliko koliko ko može priuštiti. Nikada nikoga nije odbila. Nakon 1937. godine je prestala naplaćivati svoje usluge.

Međutim, ona je na sve to dobila samo kritike kanadskog Ministarstva zdravlja, a privatne korporacije su odbile odobriti Essiac čaj kao lijek protiv raka.

Iako je Rene primjenjivala ovaj čaj dugi niz godina, on potiče od domorodaca u sjevernoj Kanadi.

Rene je radila kao medicinska sestra u kanadskoj bolnici 1922. godine kada je kod nje došla starija pacijentica koja je prije 30 godina preživjela rak dojke. Ta žena je živjela u udaljenom kanadskom rudarskom kampu sa svojim mužem. Prije 30 godina joj je rečeno da ima rak dojke i da će joj morati odstraniti dojke.

Ona nije pristala na operaciju već se vratila u kamp. Tamo je naišla na domoroca iz plemena Odžibua koji joj je dao recept za liječenje raka i pokazao joj koje bilje da koristi, gdje ga može ubrati i kako pripremiti čaj. Ona je pratila njegova uputstva i tvrdi da se za par mjeseci u potpunosti izliječila i živjela zdravo narednih 30 godina.

Pošto je Rene u to vrijeme imala tetku i očuha koji su bolovali od raka, ona se zainteresovala za ovaj čaj i starija pacijentica joj je dala recept. Rene tvrdi da je uspjela izliječiti svoje članove porodice!

Nakon toga, počela je primjenjivati ​​recept u klinici u kojoj je radila od 1934. do 1942. godine, izliječivši na stotine pacijenata oboljelih od raka. Ona je sama uzgajala biljke od kojih je pripremala čaj.

Naravno, Rene Caisse je ubrzo postala meta kanadskih vlasti, ali nije uhapšena samo zato što je imala veliku podršku od gradskog savjeta Bracebridgea, nekoliko prestižnih ljekara i njenih brojnih izliječenih pacijenata.

Zahvaljujući velikoj podršci, Kejsovoj je dozvoljeno da liječi rak pod tri uslova:

  1. da liječi samo pacijente koji su smrtno bolesni,
  2. da s njom radi iskusni ljekar za dijagnostiku bolesti
  3. da ne prima novac za svoje usluge.

Ona se složila s tim uslovima i nastavila liječiti ljude.

 (Atma.hr)